Händelserik dag

Arbetsdagen började med magsjuka i mitt klassrum - isch!!!

Sen drog jag in 15 bärbara datorer. Efter 1 h 15 min så var fem barn inloggade och kunde använda word i fem minuter... Lektionen efter gick bättre. Som tur var var Anna inne och hjälpte mig!
Inser att jag glömt att göra i ordning läxan så på rasten måste jag göra läxan.
Fullt ös medvetslös, lektionerna tog slut, jag ilade till pappershandeln för att köpa kuvert, ilade till Slussen för att ta mig hem. Spenderade en halvtimme i hallen på dagis medan Tyra hade show. Sen gick båda barnen HELA vägen hem!!! Yes!

På kvällen var det pipigt värre men efter lite mat så blev det bättre. Sen saga och jag somnade som vanligt i Tyras säng och väcktes av Ebba som vanligt. Mackor var beställt, sen få stora ungen i säng. Sen jobba medan Roomservice står på. Inser att jag glömt en mentorgrupps papper i skolan ändå...

Nu sova, ska jag väcka Jesper i soffan eller ska han sova vidare där... Gonatt!

Julshow

Tyra och så småningom Melker har haft julshow idag. Jag filmade men det blev mörkt.

Midnatt råderMössens julaftonUte är mörkt och kalltPepparkaksgubbarSen undrar man ju vem som har tittat på vår film med grävskopan som finns på Youtube. Den har setts mer än 3500 gånger! Vad är det för freaks där ute i världen?!?

I övrigt så har vi åkt pulka idag såklart! Vi lär få fortsätta med det imorgon för vi har köpt två nya pulkor idag när vi var och handlade. Det är ju inte så mycket snö men vår pulkabacke var full av gada barn ändå! Nu ska jag jobba ne stund så här mitt i natten!

För ett år sedan

Har precis läst vad jag skrev i november och december förra året och det känns som att man kan kopiera texten till årets november och december - lika mycket krockar med luciatåg, julfester osv. Tänk vad fånigt att det ska bli så varje termins sista månad...

Samma uteisistaminuten med paketkalendrar...

Jaja, nu kommer Ebba och Jesper hem med handlet - bara att börja packa upp!

Nu bloggas det vill jag lova!

Ojojoj ett inlägg till, det är rekord!

Igår var det biopremiär för Melker och Tyra och dom fick en tuff start. Vi hade fått gratisbiljetter till filmen "En tomtesaga". Jag googlade och läste om den, det är en finsk film om en pojke som blilr föräldralös. Byinvånarna låter honom bo hos dem ett år i taget. Pojken ger alla barn ett paket på julafton som tak och ju fler familjer han bor hos desto fler paket måste han dela ut osv osv, hen heter Nicholas och självklart leder det hela till att han är jultomten... Jag tyckte filmen var helt okej, lite julmysig sådär men alldelels för svår för Melker och Tyra men dom satt snällt kvar i 1,5 timmar. Biogodis OCH påttårn (popcorn) såklart!Efter gick vi till Humlan en stund och sen hemfärd. När vi kom hem var min syster ANna här med Moa och Max oh det blev 5 vilda glada barn som härjade runt. Vi käkade middag och försökte få barnen att coola ner en smula!

Idag har jag och de små varit i lekparken i spöregn, not so mysigt. Nu är vi hemma igen och det snöar ute!Så här ser det ut genom vårt vardagsrumsfönster, Tyra tycker att vi ska gå ut och åka skidor! Ehhh???

Nu vill Melker att vi spelar Rally, åhhh vad kul - not! Men adjö, jag får väl vara en snäll mamma!

Astrid 101 år idag!

Barn skapar mirakel när de läser.
Den dag barnens fantasi inte längre orkar skapa dem,
den dagen blir mänskligheten fattig.
Hur och vad ska jag prioritera?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin!

Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa)

Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter.

Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet.

Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).

Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer att behöva det). *suck* *stön*

Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU. Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

tisdag

Igår var jag ledig efter att ha jobbat i lördags. Det var Katarina Norra dagen och vi hade en utställning om kroppen. Vi fick faktiskt massor av beröm från alla möjliga håll och det var kul! Idag kom en annan lärare på skolan och sa att det var det mest inspirerande hon sett på länge... Tack snälla! Det var kul att föra det vidare till eleverna idag även om dom hellre ville prata om spöktunneln som åk 6 hade ordnat... Jaja! Vad är väl en fin utställning jämfört med en spöktunnel?

Denna vecka är det barnboksvecka och på fredag är det Astrids 101-årsdag. Idag har jag med hjälp av föräldrars bidrag visat barnen en hög med olika spunkar. Barnen har fått fundera ut vad de mystiska föremålen är för något och gjort en instruktion till hur man använder dem - fantiserat alltså. På fredag ska jag avslöja vad det är för något i verkligheten - men jag vet inte själv, får fråga föräldrarna. Vi ska också ha tipspromenad kring böcker med bokpriser som lottas ut bland alla som deltar. Sen ska vi prata om någon författare och ha bokmärkesverkstad. Ska bli kul!

Jag håller också på att göra en adventskalender till skolan. Alla barn har skrivit snälla saker om barnen i sin mentorgrupp. Jag sammanställer och så får man ett fint brev med sina positiva egenskaper i. Blev jätteuppskattat på 6-års så vi gör en repris.

En elev ska sluta vilket känns jättetråkigt. En annan elev ska börja, kul!

Nu ska jag som vanligt jobba. Jesper har fått sin nya mobil på posten idag så han är busy!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.