Helgen

Igår var vi lite lediga från alla måsten även om morgonen var ett städrace! Sen åkte vi iväg och kollade på soffor och inredning, kors och tvärs i Stockholm. Vi måste ju byta soffa innan visningen av denna lägenhet eftersom vår nuvarande soffa är sönder riven, antagligen av hundtassar. Många fina saker hittade vi, många soffor också, får se vilken det blir! Fram till 20.30 kunde vi vimsa omkring, sen skulle vi äta middag på Fondueboden. Otroligt mysigt och gott. Man fick tre fat med kyckling, fläskfile och biff att stoppa i fonduen. Grönsaker, sju olika såser, pommes eller bakpotatis eller båda. Ville man ha mer så fick man påfyllning. (men det ville man inte) Gott gott!! Trevlig personal.

Sen åkte vi hem och fick träffa världens gulligaste lilla Pyssla 4,5 månader. Så liten och så mjuk. När man klappar Paris så morrar hon och biter efter Paris :-) Kaxig liten fröken men väldigt försiktig också.

På natten var det dock inte lika kul när jag gick upp pga oroliga hundar. Klafs klafs - kiss på vardagsrumsgolvet. Torka upp, tvätta och torka igen. Sova en stund, upp torka ny kissfläck. Så har det nu varit helda dagen och hon har nog fått urinvägsinfektion stackarn. Vi ska ge henne en massa c-vitamin så ska det tydligen bli bättre för hon skvätter verkligen överallt!

Melker hade sin sista utomhusträning idag, nu blir det fredagkvällar och tidiga söndagmorgnar inomhus framöver! Bökiga tider men det går väl det med. På simskolan idag var dom till slut 6 barn och 4 tränare. Melker som varit lite förbannad över simskolan var idag otroligt duktig och tog sig fram jättesnabbt och blev glad och positiv igen! Tyra simmade på som vanligt, fisken själv!

Jag har börjat rensa i deras rum idag vilket inte är så lätt. Utklädningskläder som var för 2-3-åringar fick försvinna från garderoben.

Ebba var ju på hundutställning igår med Camilla som äger vår Paris och även lilla Pyssla. Ebba fick så mycket beröm för hur hon handskas med hundarna och för att hon fotade så fina bilder! Kul!!

Nu ut och försöka få skruttfia att kissa en massa gånger ute!!!

Trött fredag

De flesta dagar är rätt intensiva men vissa är värre än de andra och idag vet jag inte vad som hände.

Jesper åkte iväg tidigt för att lämna in bilen som skulle fixas. Vi kom upp i tid så vi hann klä ut och häxsminka Tyra som skulle ha spökfest på skolan. Hulda kom hit och jag och barnen promenerade/sparkcyklade till skolan. Häxhattarna for självklart av så jag fick bära kvastar, hattar och kläder i en enda röra. Då kom vi på att väskorna blivit kvar hemma med läsläxa och frukt och hela klabbet. Jaja, det fick gå ändå!

När vi kom fram så var jag glad att det inte var min skola jag kommit till. 50 barn utkläda till häxor och spöken som bara sprang runt och var vilda. Melker försvann in till den mer mogna årskurs 1 som inte hade spökfest.

Jag kom iväg till jobbet. Där hade jag ganska lugna trevliga lektioner fram tills att det var dags för mentortimme och vi skulle utvärdera skolan tillsammans med eleverna. Vi skulle sitta med en elev i taget framför datorn och fråga frågor som var formulerade för åk 9 ungefär. Så hemskt att jag hade svårt att hålla mig vaken faktiskt. Jag hade en enorm huvudvärk efter.

Jag irrade omkring en stund och fixade veckobrev och annat. Jag hade hela tiden känslan av att jag skulle skynda mig hem men tänkte att nää, det var ju för att vi först hade planer på att ha middag med arbetslaget som jag skulle skynda mig, nu blev ju inte den av så nu kan jag ta det lugnt. Till slut åkte jag hemåt och kom till Slussen. Ah, mina skor är hos skomakaren på Medis. Tillbaka! Då fick jag lite panik över vad det skulle kosta, borde kanske ha frågat innan eftersom själva skorna inte kostade så mycket från början men nu var det ju lite sent att ändra sig och tack och lov så var det inte dyrt!

Sen hemåt. När jag äntligen har fått tag på Ebba som levererat det glömda paketet till Huldas mamma så kunde jag åka till skolan. På gården står en Melker som ser rätt så uttråkad ut. Han ropar -Det var ju faktiskt föräldrafika idag!!!! Ja just det, det var det jag skulle skynda mig till. Okej vi springer och hämtar Tyra och fikar. Jag blir lite trött och full i skratt. Melker har väntat så länge och när vi kommer in så är fikat en kaka, typ en dröm, that´s it... Så fikat går på två minuter... Melker sticker hem själv till Ebba. Jag fixar med Tyra som ska på kalas, slår in paket och på med nytt häxsmink och sen knatar vi iväg till kalas. Ber en snäll mamma att köra hem henne så hon slipper gå. Jag kommer hem till köket som vi lämnade igår i ett kaos för att vi var helt slut. Städa kök, Jesper ringer och bilen är klar och han får åka och handla lite grejer. Till slut är maten klar!

Jag ser på idol och tycker att rätt person åker ut. Vid 23 får jag barnen i säng och övertalas att läsa LasseMaja. Jesper snarkar högt och följer sin fredagstradition att somna helt slut ovanpå överkastet. När jag läst klart skojar jag med barnen att om jag lägger mig här nu så vaknar jag i morgon bitti och så har vi försovit oss för vi ska upp kl 5!!! Ebba ska iväg till Sala med en massa valpar...  Riktigt så illa blev det inte, jag vaknade i Tyras säng kl 1 i alla fall. Och då inser jag att stackars Paris måste få gå ut. Och när jag är ute med Paris så vill jag blogga och nu sitter jag här och huvudvärken är tillbaka.

Nu blir det soffan. Godnatt! Synd att jag glömt att göra klart Ebbas pastasallad. Pastan står fint i durkslaget på diskbänken... Jag gör den i morgon bitt. Om 2,5 timmar hahahaha! Jaja, jag kan sova en stund när dom åkt iväg. Hon ska vara 6.30 i Järva krog där  hon blir uppplockad av Camilla. Jesper och jag ska ha lite ledigt imorgon och ut och käka. På måndag har vi varit tillsammans i 20 år!

Tyras sångtext!

Följande sång har Tyra skrivit idag till sitt band Love Star som hon har tillsammans med några klasskompisar. Läs, eller sjung, och njut!


Danc know: Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………………… vi har jobb i staden o barnen leker. Skola dagis jobb vad ska honey välja men det  gör ingenting att hon inte kan välja för hon fyller 8 or i morgon. Vi firar med tårtaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Men dom vet att hon  inte vill ha :

en nale björn,gosedjur,glass i paaaket. Men jag vill sjunga nuuuuuu. Danc know det er veldigt roligt know. Men hon har ett beslut. 2 i skolan. Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu leker jag rutan, går armgång, leker. Emma klara vem ska jag ta hem idag. Emma blir bra idaaaaag vi går hem till mig. Klapp klapp!

Hittade en bild...

Titta hur Melker såg ut! Till slut somande han vid köksbordet eftersom det var omöjligt att sova när man skulle pga kliet! Tyra och Ebba fick väl max tio prickar var! Orättvist! Det börjar ju klia bara man ser bilderna!!!

Blandat

Idag när jag hämtade Tyra hos kompis berättade hon om en vikarie på deras skola. En vikarie som nog byter bransch inom kort om hon inte skaffar sig lite mer humor och en gnutta mer tålamod med barn.
Tyra och några kompisar hade bildat en Löv-klubb, dom går på avdelningen Lövet. Det säger dom till denna fröken:
-Vi har en Löv-klubb men du får inte vara med för du är fröken!
En mycket irriterad fröken (kanske med hörselfel) svarar upprört att så får dom inte säga. Hon röker faktiskt efter jobbet, inte när hon jobbar. Hon skulle minnsann prata med barnens personal att dom inte fick hålla på att säga så. Hon har alltså hört fel "du får inte var med för du röker". Undrar om barnen träffade en öm punkt eftersom det gav sån effekt... Ja kära nån!!

På jobbet har vi haft utställning och kaotiskt fika. Några fikade lite för mycket så fikat tog slut innan alla föräldrar kommit. Jaja, det var otroligt lyckat ändå. Vi ställde ut barnens alster från veckan med temat "Barn i världen". Massor av beröm från föräldrar och skolledare - kul! Mer tema vill vi ha!

Förstagångsföräldrar?

Det blir mycket bloggande denna helg men på simskolan idag så blev jag så otroligt full i skratt! Det är en ganska försiktig flicka som kommer dit varje gång med både mamma och pappa. Alla tre har nya fina badtofflor på sig. Mamman byter om till baddräkt fastän föräldrarna inte ska vara med i vattnet. Jag tror hon tänker att hon måste vara beredd OM det händer något, det är ju bara simfröken och tre medhjälpare i vattnet redan... Första gångerna sprang hon längs kanten med redan uppblåsta armpuffar utifall att flickan skulle behöva det.

När flickan vågar hoppa från kanten gör både mamma och pappa små glädjetjut och kommenterar stilen på hoppet, när flickan doppar huvudet så hör man glada utrop, när flickan glider på vattnet likaså. När dom leker "kom alla mina små fiskar" gissar de ivrigt vad barnen försöker föreställa "är hon en ubåt eller en haj???" osv osv osv.

Jag anar att detta är deras första och enda barn, dom är nog 50 snart båda föräldrarna och har nog fått ett efterlängtat barn i sista stund och det är klart att det är superspeciellt men det blir roligt när vi andra uttråkat sitter och surfar på varsin telefon och försöker uthärda simhallsvärmen där solen ligger på.

Paris och Caruso

Tyra och jag gick bort till hundrastgården så att Paris och Caruso fick leka av sig!

Paris verkar tro att hon är på utställning eller så... Svansen är väldigt ynklig fortfarande sen hon fällde i somras!


Caruso


Pinne, jiihuuuu!


Paris och Caruso


Söta Caruso


Caruso igen


Paris


Caruso


Voff!


Caruso knasar sig i soffan som vanligt! Han kan till och med göra kullerbyttor!

Diverse junk

Häromdagen rensade jag brödskåpet och hittade denna skapelse. Är det grovt bröd med en äggskiva på kanske???Nä allvarligt talat, det är ju mögel men hur kan mögel forma sig så exakt cirkelformat??? Var möglet inspirerat av mackans form eller vad? Märkligt?!

Sen har det flyttat in någon i den tomma delen av kaninburen, Ella, som rest hit ända från Skåne. Väldigt söt men tyvärr en kanin och dom är inte mina favoriter... Men söt i alla fall!I övrigt så är det som vanligt på helgerna, innebandy, kalas, kaninhoppning, kompisar, fotbollsturnering, simskola, jobba i Aspuddsparken för Ebbas del. I morgon ska vi ha hand om Caruso, Paris Goldenkompis! Det känns jättebra med tanke på hur mycket dom hjälper oss med Paris hela tiden! Tyra och jag får med andra ord ge oss ut på långpromenad med mamma och pappa hund. Dom är så söta ihop och jag önskar att Caruso kunde få bli pappa till Paris valpar när det är dags (snart) men han är ju ingen avelsgolden så det går inte. Synd!

Nähä, då var det sovdags för kl 7 drar söndagen igång. Godnatt!

Solnedgång

När jag gick en bildkurs på Lärarhögskolan så tjatade alltid läraren om att vi inte skulle rita schablonbilder av tex en julgran, ja ni vet när man ritar typ trianglar ovanpå varandra. När jag såg dessa foton från Italien idag på kameran så tänkte jag att dom är nästan som schablonbilder av en solnedgång... Jag tog dom när vi åt middag på hotellet i närheten av lägenheten. Ön heter Isola di Cirella och den är lite mystisk med det lilla huset på toppen.Tyra - igen

Ena dagen filosoferar hon över livets stora gåtor och andra dagen är hon bara glamorisk och hänger framför youtube och kollar på mer eller mindre lämpliga musikvideos. Självklart måste man ha lite fredagsfeeling på sin utstyrsel...Sen ritas det en hel del också...Idag har det varit discokalas hos Stina. Först en massa tjat om att man inte vill gå vilket egentligen var nervositet, ny kompis och första gången hon var där. Sen var det såklart jättekul!

Tyra

Tyra skriver så många roliga lappar just nu:

"Jag undrar: Varför hade vi företid och framtid och hur vet man ner de börja"

"Vem va den fursta meniskan på jorden"

"Jag undrar: hur man uppfan jorden och hur man jorde hagel rengn och snö och solen!!!!"


Idag ropade hon och frågade mig om den där Gadaffi hade dött.
-Ja hurså?
-Det stod på SVTplay att det fanns blodiga bilder på det.
-Dom behöver inte du titta på!
-Har jag redan gjort!

Så bra då...

Nu är klockan tokmycket och jag skulle ha sovit long time ago!

Imorgon kommer Melkers fotbollslagskompis hit, pirrigt och kul tycker Melker!

Godnatt!!

Meditation framför datorn

Usch usch usch idag var/är jag så trött så jag vet inte vad. Kände mig negativ och tjurig. Sov uselt i natt. Tema-dag på jobbet och det stör mig att vi inte gör mer kreativt än det vi gör - det är ju liksom det jag älskar!!! Jaja, kanske bra att släppa det och vara lite teoretisk ibland?!

Åkte hem tidigt från jobbet. Kom på att jag lovat kottarna att bada så det gjorde vi mellan 16-17. Kompisen Anton hängde med också. Tyra och Melker anlände simhallen direkt från skolan med Hulda. Vi hade i alla fall jättekul i simhallen och den ligger ju bara 100 meter hemifrån och det är så bra!! Dessutom gratis bad på måndagar! Tyra och Melker betade av ett par simmärken, blåa och gula baddaren.

När vi kom hem försvann Melker till Anton och Tyra till en dator. PAUS!! Hurra! Jag har suttit och slappat vid min dator, fixat biljett till skolforum, kollat runt lite på deras sajt. Kl 18.50 började Tyra undra om mat och då kom jag på att det fanns färdig köttfärssås i frysen - ibland har man tur!!

Nu däremot måste jag rycka upp mig! Kan ju inte sitta här och stirra hela dagen!!!! Eller kvällen kanske det är. Jaha nummer ett blir att hämta tillbaka de knivar och gafflar som Paris hämtat i slasken och släpat in under köksbordet, why why why???

Det bästa som finns

Det bästa som finns, enligt Melker, är fotboll! Idag har det varit Knattecupen i Hammarbyhöjden. Första matchen vann dom med 14-0 eller så, andra matchen oavgjord 3-3 mot Hammarby och de sista två vann dom lätt. Det slutade med diplom och pokal! Några bilder... Pga skavsår på hälarna så stod Melker i mål ett tag också.
Fredag

Fredagen började tiiidigt. Vaknade vid femtiden av att Paris gnydde bredvid min säng. I vanliga fall står hon ju och hoppar och klöser mej på armen för att få mat. Men nu var det pip och gnäll. Jag insåg snabbt varför och kastade på mig dunjackan och gympadojjor och sprnag ut med henne och mycket riktigt - pannkakssmeten ville ut, akut!

In igen och sova en kort stund, tur att man kan somna snabbt!!! Sen upp och fixa iväg alla till höger och vänster. Melker bröt ihop när inte adidasbrallorna var rena och humöret sjönk drastiskt. Pga detta följde jag med och lämnade barnen på skolan. Det blev en lamp och jag fick lämna en ledsen och arg Melker och gå. Usch! Senare på dagen ringde hans lärare och sa att det gått bra sen, efter en timme!

På jobbet var det temaarbete - kul, lite rörigt första dagen men kul! Vi i Australien var inte så kreativa som de andra vilket kändes lite tråkigt och konstigt nu när jag hade chansen. Vi gjorde bara sk dot-art-målningar.

 

Efter jobbet åkte jag hemåt. Somnade på bussen mellan telefonplan och Johan Skytteskolan. Sov så djupt att jag missade att gå av... Suck! Fick gå en station tillbaka. På skolgården sitter Tyra och gråter och när Melker ser mig blir han arg igen... Jaja, efter lite mammamagi så är barnen glada och Tyra fick med sig Hulda hem. Villkoret var att Tyra och Hulda skulle hålla sams mer än fem minuter. Dom lyckades faktiskt vara sams ända till 19.30 ca. Sen bröt jag leken INNAN kriget utbröt!

Tacos till middag - otroligt skönt att slippa tänka ut middagsmat en gång i veckan.

Tant Lyckra tillbaka på Bolibompa - min och Tyras favorit! Sen alla andra program, Rampljuset, Fredagkväll med Malin, Idol osv...

 

Tant Lyckra

Natta barn vid 23. Ut med hunden och sen slappa här! Nice. Men nu börjar jag bli trött!

Skriva bok

Jag samlar på ingredienser till en barnbok, inte planerat, men det känns så ändå, dom dimper bara ner en efter en. Några roliga barn att skriva om har jag fullt av, hemma och på jobbet. Bara välja och vraka bland en mängd personligheter. Speciella namn har jag också. En jobbig hund med stor personlighet finns i min närhet. En väldigt speciell, lite kuslig häst finns på Tyras stall, en vikarie med ett häftigt namn finns på barnens skola. Knasiga incidenter och roliga kommentarer kan man ju samla på jobbet. Men sen kommer man till att väva ihop det till en story som håller. Ska det vara så svårt. Nä kanske inte om jag försökte men det gör jag ju inte. Ska man börja kanske????

Kanske ska släpa hem min skrivamaskin från skolan och sätta igång, då kan jag få en roll i boken som den bakåtsträvande läraren som vägrade dator och skrev på skrivmaskin... Ja , se där, en idé till.

Kanske kan min favoritbloggare Matilda göra bilderna?

Så där, hela boken är klar, förutom handlingen, så synd :-)

Anledningen till att jag skriver detta är att jag egentligen borde författa mitt veckobrev som jag påbörjat... Till det blir det en kopp saffran/chilite då mitt favvo är slut. Saffran/chili är gott trots att även detta låter skumt. Jag som är så kinkig med mat dricker dom mest skumma tesorterna. Också en egenskap som den där bakåtsträvande läraren kan ha i boken...

Eftersom jag inte har några bilder på denna dator så får ni se ett par GAMLA bilder på barnen! Jisses vad små dom är här! Gullfisar!!!Pannkaka!!!

Ibland blir saker och ting pannkaka! Som idag... Skulle vara snabb med maten när vi kom hem, gjorde smeten snabbt och ställde den låååångt in på köksbänken, sprang på toa och kom tillbaka och hittade detta....

Dumma dumma dumma hund!!!!!

Sen gjorde jag ny smet men idag funnkade det inte att steka pannkaka. Alla fastnade i mitten på stekpannan och gick sönder, fläkten fungerar inte som den ska så det stinker - blääääää!

Barnfamiljslogistik

Jesper tog Melker och Tyra till skolan lite tidigare än vanligt eftersom Melkers klass skulle på Polismuseet.
Ebba tog ut hunden medan jag gjorde mig klar.
Jesper kommer hem, kör mig till t-banan och Ebba till skolan.
Jesper åker hem och jobbar hemma men måste sen göra avbrott för att ta ut hunden.
Jag stressar hemåt efter att sista lektionen är slut. Springer runt lite hysteriskt och fotar i klassrummet först.
Jesper plockar upp mig i Fruängen.
Vi hämtar Tyra och Melker på skolan.
Vi åker till stallet där jag och Tyra hoppar av.
Jesper tar med Melker på Mc Donalds för att han ska hinna äta middag.
Dom kommer tillbaka efter Mc Donalds och hämtar oss. Det var trav på schemat och jag är genomsvettig efter att ha sprungit runt runt i ridhuset.
Vi åker till Mc Donalds och köper med mat till Ebba och Tyra.
Jag släpps av i Fruängen och tar tunnelbanan till Liljeholmen.
Melker, Tyra och Jesper åker hem.
Tyra och Ebba äter medan Melker byter till fotbollskläder.
Jag kommer fram till Medioteket kl 17.
Jesper kör Melker till fotbollen och åker hem igen.
Jesper hämtar Melker 18.30.
Jag kommer hem 20.45.
Nattning av barn som inte kan sova till kl 22.
Jesper ut med hunden.
Sen!! Vid 22.30, då kan Jesper jobba och jag med.

Australien

Har ägnat kvällen och natten åt Australien. På fredag ska vi starta ett tema om barn i världen. Har läst och läst om alla läskiga spindlar så till slut kröp det på mig.

Nu ska jag sova!

Måndag igen

Rivstartade veckan med att försova oss... Bara att hoppas på att barnen vaknar på rätt sida och puh, det gjorde dom. Stress stress men vi kom iväg. Jag hade ju som plan att komma tidigt till jobbet eftersom Chatarina är sjuk - gick ju sådär!!! Jaja, första lektionerna på måndagar brukar vara så lugna och bra med bara tio barn i varje grupp. Idag  blev det inte riktigt så  eftersom vi var en lärare kort. Vi fick ta hela grupper vilket bara är 17 elever men idag blev det verkligen inte bra. Vi skulle skriva vykort till varandra och jag pratade supernoga om hur man skrev, vad man kunde skriva, barnen gav förslag osv osv i bästa pedagogiska anda. Men vad hjälpte det, hälften av barnen satt som frågetecken när det blev dags att börja jobba - för svår uppgift och det blev urjobbigt att genomföra. Blä, dålig uppgift - dålig lektion... Usch usch usch! Måste förändra till morgondagen när nästa hälft ska göra samma sak. Efter lunch var det Engelskadags och det gick otroligt mycket bättre! Pust!

När lektionerna var slut så stressade jag hem på en gång för att hämta Melker och Tyra. Vi gick till Långbrohallen där man badar gratis på måndagar! Kul med bad!

Sen hem till den eviga plågan - middagsmaten. Slutade med pyttipanna. Inte gott men nödvändigt ont, haha!

Nu skulle jag vilja sova men hähä då, det var allt det andra som skulle göras men först lite te väl???

Bästa teet

Smakade ett te hemma hos Jespers syrra för länge sedan och sen dess har jag knappt druckit något annat. Det låter inte ens gott men det är jättegott!

Twinings Apple, Cinnamon & Raisin! Nu blir det en kopp!

 

I övrigt har jag krigat med sonen om att gå till simskolan. Skam den som ger sig!!! Han deltog sista 10 minutrarna och var ju superduktig så vad var probelemet. På måndagar är det gratis bad i Långbrohallen så kanske vi går dit då också för att det ska bli lite lek någon gång också!!!

 

Tyra har kompis Lina här och då är ljudnivån alltid på topp, vet inte varför men Tyra skriker konstant när hon leker med Lina. Jag sitter bredvid och försöker jobba, känner mig hjälplöst efter med alla jobbprojekt!!! Och ju mer jag surfar på nätet ju mer otroligt häftiga hemsidor hittar jag. Jag och Christina kommer till jobbet helt lyriska efter att ha hittat extremt mycket pyssel på alla dessa hemsidor. Pyssel OCH skolmaterial!

Nu var det visst jobba och städa som var uppgiften, men först te!

Utskälld av fjortis

Sent sent gick jag ut med Paris i höstmörkret. Efter en lång runda i koppel släppte jag henne lös när vi kom tillbaka till parken som låg öde. Paris rusar iväg som vanligt över gräset och sen upp till grillplatsen för att kolla om det finns något ätbart... Sen plötsligt ser jag hur hela hon stelnar till och jag ser på henne att det är hare på gång. Som ett skott sticker hon iväg och rasar omkring i parken. Jag inser då att det sitter ett gäng killar i lusthuset vid dammen men tänker att dom lär väl inte bry sig om en lös hund. Jag går sakta hemåt på gångvägen, att jaga Paris har ingen effekt när hon har fått upp jakten på en hare.

Efter ganska kort tid kommer hon springandes till mig och vi går hemåt. Då kommer en av killarna rusandes efter mig och skriker -Va fan håller du på med? Jag trodde han var sur för att hunden var lös så jag ljög dåligt och bad om ursäkt för att hunden slitit sig. Jag frågade också om hon tagit någon mat eller nåt från dem. Men har var inte arg på det utan han var förbannad på mig som lämnade min hund och bara gick åt andra hållet. Jag var taskig mot hunden, hon sprang ju omkring som en dåre och letade efter mig och jag bara gick. Jag förklarade snällt att hon hade fått upp jakten på en hare, hon har lite för mycket jaktinstinkt. Kille två är på väg och ska prata med mig men då backar kille ett och säger -okej, skit samma. Det roliga var ju också att vi bor ca 50 m därifrån men det vet ju inte dom.

Ganska rörande att ett gäng fjortisar kände sån empati med "stackars" Paris som i själva verket hade sin bästa stund på dagen...

I morse var garagedörren förstörd av inbrottstjuvar. På något sätt hade dom lyckats pajja vår portdörr också så först kom vi inte ut. Vi fick sen gå runt hela huset för att komma in i garaget. Det är inbrott hela tiden i garaget känns det som men som tur var har vi vår plats precis där man kommer in i garaget från huset så det är lite för synligt för att de ska välja vår bil.

Skolveckan har varit kul. Jag har ett tema om brev, post osv. Barnen har byggt supersnygga brevlådor, hittat på gatunamn - ett för varje grupp. Det blev Smurfvägen, Diamantgatan, Ballongvägen och Brevmannavägen. Nu ska vi börja skriva brev till varandra. En mamma kom med en låda med gamla kuvert, brevpapper, "frimärken" i hundratals - såna där jubileumsmärken av något slag men det var så otroligt många och det behövs ju när det är 66 elever!! Barnen har såklart redan börjat sin brevväxling. Några barn med humor har skickat räkningar till varandra haha! Senare i höst ska vi självklart på postmuseum!

Nu kanske det var sovdags!

Måndag

Efter en trött morgon kom jag till jobbet och där har vi besök av skolans pedagogiska ledare. Hon ska hälsa på Sofie, pust, sen nästa lektion till Chatarina och sen tänkte jag att hon skulle gå eftersom hon redan varit hos mig tidigare på terminen. Men hon kom in till mig med och visst blir det annorlunda med publik, det blir det! Men å andra sidan var det ju kul att hon dök upp just denna dag då jag introducerade mina alfabetsflaskor! Tur att hon inte kom in ett par timmar senare, i slutet av en vimsig engelskalektion när mina roliga kollegor kommer in och ska fixa kalasstämning i mitt klassrum, när lektionen, om man kunde kalla det för det, fortfarande pågår. Det var ju faktiskt en rolig avslutning och en bra anledning att få avsluta lite tidigare. Åk 1 borde inte ha lektion vid 14.40!!! Galet av oss men ändå.

När jag kommer hem läste jag min mail och blev glad! Vår pedagogiska ledare hade skickat ett trevligt brev med massor av beröm till oss för våra lektioner. Kul! Äntligen någon som ser vad man gör i klassrummet, eller kalasrummet ska jag kalla det nu. Svenskabestick - vet ni vad det är?? Penna och sudd såklart. Några kloka barn som tänkte ut det häromdagen när jag sa fel och bad dem hämta bestick.

I övrigt så var jag och Tyra ute med Parisergrisen på gräset här utanför. Vi såg Toppsan och sprnag ut till henne och vilken fart de fick. Lite ojuste att låta en golden springa ikapp med en Jack russel, benlängden är lite olika... Det slutade med att Paris fick nog och rusade som en galning mot vår uteplats, tog ett jätteskutt rakt genom häcken och in på trallen. Toppsan såg något förvånad ut när Paris bara försvann!

Ebba har jobbat med ponnyridningen i Aspuddsparken. Tyra och jag mötte henne i Fruängen vid 20.30. Sen en massa fix med det ena och det andra och nu sova!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.