Djurgårdsljus

I helgen har vi varit barnlediga och då tog vi oss ut på DJurgården där "Djurgårdsljus" pågår. Lite roliga bilder blev det! Är du duktig på att fota så ge dig dit! En riktig utmaning. Dessa är några va de bilder som blev kvar när vi raderat de flesta... Tyvärr var några ljusupplevelser förstörda pga allt vatten...

Nordiska museet

Nordiska igen


Nordiska

Nordiska


HazeliusportenLängs Djurgårdsvägen


Djurgårdsbron

Vika loppa

Så där ja, sa Tyra, och visade loppan hon just vikt... Förvånad mamma blev jag. Dessutom hade hon klippt av flärpen som blir över på ett A4-papper med min mormors gamla stora skräddarsax.

Livet förändras

Har nog skrivit det förr!

När vi hade ett barn så stånkade vi och stönade om hur jobbigt det var och det var såååå skönt att vara barnlediga ibland.

När vi fick två barn så var det semester om det ena barnet var borta.

När vi fick tre barn så var det semester att ha bara två barn  hemma.

Nu har vi hund och tre barn. Hunden har åkt till Nynäshamn i några dagar och plötsligt har jag semester - bara tre barn hemma, jiihuuu!!

Så vill du känna dig ledig - skaffa tre barn och en hund och lämna sen bort hunden ett par dagar och du blir pigg och utvilad! As simple as that!!

Och dom som inte har barn och ändå säger att dom inte hinner göra saker, eehhh??? Vad gjorde man med all tid förut??

Tyra - igen!

Jag kan skaffa en likadan bok som Emils mamma hade och skriva upp hyss i. Det är bara Tyra som kan gå in i sitt påslakan och trassla in sig så illa att hon inte kommer ut. För att i nästa sekund säga att hon ska bada - med en pulka. Och givetvis så lyckas hon sitta i pulkan och få den att flyta. Stackars storebror som är av en lugnare sort skriker hjälplöst SLUTA från badet. Tyra svarar -Hur stavas sluta? Bokstaverar sen S L U T A. Och mamman sitter i rummet bredvid och tokskrattar. Elak är jag nu! I nästa sekund skrattar han dock så att han kiknar åt sin syster...

Nu är det bäst jag tar upp honom för nu ser Tyra fullt av krabbor i badkaret!

Till Tyras idoler

Tyra har skrivit  brev till sina idoler. I breven står det "ni är stjärnor". De artister som har lyckan att få ett sådant brev är.

Alckazör (bor de i samma hus eller har de varsitt??)
Linda Pritsen
Erick Linder
Elin Lato
Timotej
Ajmi Dajmen


(Det märkliga med Tyra är att hon ALDRIG lyssnar på någonting som vi säger MEN att jag i förbifarten nämnde att k kan stavas ck - DET hörde hon minsann!!!)

jaha nu ska vi tydligen baka rulltårta???

Jag - en livräddare :-)

Vilken morgon!!!

Grannhunden Itzi sov över pga sin sjuka husse. Vid 7-tiden skulle jag gå ut med Paris och Itzi men först käk. Itzi käkar ju som en normal hund, lite lagom långsamt sådär men då var Paris tvungen att kissa inne. Torka torka. Sen ut. Omöjligt att gå med en stor buffel och liten plutt  - ingen av dem så väldigt uppfostrad - bredvid varandra så jag släppte Paris lös som jag brukar på den gångvägen. Men när vi närmade oss dammen stannade jag eftersom Itzi kissade och då valde Paris väg själv, vägen mot dammen, och när en fågel lyfte för att flyga - DÅÅÅ!! Japp, då var det dammen som gällde, ett jätteplask ner i vattnet. Stackars Itzi fick springa fram i snön och jag fick gå/krypa ut på isen och fånga upp Paris i halsbandet. Hon kom inte upp, kämpade ett par gånger, hamnade under ett par gånger men slutet gott!! När hon väl kom upp så var det rulla rulla rulla i snön så jag fick dra henne in och sen in i duschen och duscha för att få bort istappar och tvätta bort dammstanken.

En intressant början på dagen... Hur ska den fortsätta? Ja just nu är det hosta och snor, har väl fått min dos av spänning för dagen!

Dagens tunnelbana - vad gör man på Gotland?

Charmen med att åka tunnelbana är att man kan tjuvlyssna på andras koversationer. Idag satt en man och pratade med en annan man. Man nummer två var på väg till sitt jobb på Samhall i Liljeholmen, han var förståndshandikappad. Dom pratade om allt möjligt, de kände inte varandra men brukade åka samma buss på morgonen.  Man nummer två berättar plötsligt
-Jag ska åka till Gotland i sommar!!
-Jaha, va trevligt. vad ska du göra där?
-Sätta på tjejer! (gör samtidigt en juckrörelse)
-Jaha, ska du sätta på tjejer?
-Ja och hälsa på Pippi i hennes hus. Villekulla!

Barn eller vuxen, det är frågan!!!

Cambridge

Fyra veckor har vi hållt på med Cambridge. Senaste veckan har vi ätit en måltid per dag och det var ju inte så bra för jag slutade gå ner då... Det är så segt och tråkigt att bara dricka hela tiden, inte nog med shakarna utan du ska ha i dig minst tre liter vatten. Blä blä blä. Blä blä blä!!!

Jag är trött och seg och saknar energi. Trist verkligen!!! Gnäll gnäll!!

Bäst idag var långpromenad med Paris på kvällen, hon är så go när hon rasar runt i den djupa snön som en vilde! En annan bra sak är att jag läst en bok vilket händer allt för sällan. En barn/ungdomsbok visserligen men ändå!! De dödas källa som var en efterlängtad fortsättning på böckerna om Krabbsjögrund. Anledningen till att jag hunnit läsa är att Tyra vill ha sällskap i badrummet när hon badar så jag satte mig där och läste en timme så var hon nöjd och glad och TYST en stund!! Tyst är inte hennes starka sida om man säger så!! Däremot glad!

Nu ska jag leta Bellmanhistorier på nätet - jättekul! Njae!

Paris

Vad lustigt, när jag hade Paris namn i rubriken så ökade antalet besökare markant. Testar igen. Paris Paris Paris! Inte Paris Hilton, inte Paris Jackson utan vår alldeles egen Paris med det märkliga namnet Paris!

Dags att skaffa hund...

Någon dag efter att Paris flyttat hem till oss så lyssnade Jesper och jag på den här låten och garvade både en och två gånger...

Vi är för fega för att skiljas och för trötta for att slåss
och den spirande romansen är sen länge slut för oss
det vi förut kallade kärlek har blivit mer som ett förbund
det måste till en ändring kanske dags att skaffa hund

Vi jobbar tills vi stupar för att uppnå våra mål
sen går vi hem till sambozombieliv i träningsoverall
och Amor blir kidnappad av den mäktige John Blund
här görs inte nägra barn det är kanske dags att skaffa hund

Ja i år kan den bli vår en labradorvalp
så att vi två kan förtränga
varje boxer collie terrier här i Sverige
skapar band som kan förlänga

Vi stirrar trött på något naturprogram om gnuer på någon savann
två trygghetsnarkomaner som har fastnat med varann
dina lår har celluliter och min buk har blivit rund
vi har skygglapparna på så varför inte skaffa hund

Ja i år kan den bli vår en labradorvalp
så att vi två kan förtränga
varje boxer collie terrier här i Sverige
skapar band som kan förlänga

Du har snackat löst om swinging och jag om samtalsterapi
men varje diskussion slutar alltid med remi
balansen är för bra vi har en alltför rotad grund
kanske allting ordnar upp sig om vi bara skaffar hund
hehehehe :-))

3 år idag!

Bloggen fyller 3 år idag den 2 februari! Precis som nu så är det tacos på fredagar, melodifestival på lördag, barn som stod i vägen för teven och skrek. Livet går vidare, eller inte :-)

En hund har tillkommit för att styra upp allt en smula!

måndag

Måndag på jobbet är bra och dåligt. Det är måndag och pratigt och vilt bland barnen. Men det är lektioner med 13-14 barn åt gången hela dagen vilket faktiskt är stor skillnad mot 18 som i normala fall. !8 är ju väldigt lite också å andra sidan. Alla 54 elever har fått läxa idag, läxa utifrån sina mål vilket resukterade i en himla massa olika läxor. Det kommer ta tid att följa upp men jag tror att det blev bra faktiskt.

Mitt klassrum är hokuspokus mest hela tiden. Dels är inte jag den mest ordningssamma personen i världen men sen är det pingisbordet... Det fungerar superbra som arbetsbord på lektionerna och drar åt sig massor av barn på fritidstid vilket är superkul. Men massor av barn som spelar pingis drar åt sig massor av barn som läser tidningar i soffan, som ritar vid borden osv Detta gör inte att det blir mindre rörigt men samtidigt gillar jag att klassrummet verkligen används.

Jag är inte alls sugen på pulver/milkshake. Vill ha varm mat, gärna lite kryddor. Gjorde köttfärssås och spaghetti till barnen och smakade en tesked för att kolla hur den smakade. Dumt att fråga mig i och för sig eftersom allt smakar fantastiskt med mina mått mätt just nu... Efter det var det hemskt att gå omkring med vitlökssmak i munnen utan att få äta. På onsdag har vi hållt på i tre veckor, duktigt! Men tråkigt! Men bra!

Vi fick med oss ett par kompisar från dagis plus vår Pontusgranne. Mysigt med en massa barn som bara leker utan bråk. Melker höll sig som vanligt utanför, han har aldrig förstått det där med att leka som Tyra gör med sina kompisar. Melker och Tyra leker inte heller ihop. Om dom gör det en enstaka gång så blir man förvånad!

Blidder bladder! Nu har jag fått den stora äran att ta hand om Ebbas kaniner, suck! Åh så kul att gå ut nu mitt i natten för att hon kastade på sig pyjamasen för att sen kunna säga -jag kan inte gå ut till kaninerna för jag har bara pyjamas på mig... Morr! Promenaden med Paris däremot var mysig. Vi går på vår gångväg, byter håll titt som tätt och hon galopperar runt som en blådåre upp och ner i snön, hit och dit, men kaniner, näääää!

Skridskor

Efter mycket om och men och gnäll och annat så kom vi iväg till Farsta IP för premiärtur på skridskor för de små barnen. Vi hade inte så stora förhoppningar eftersom humöret svänger rätt rejält för de två men ack så fel vi hade, de ville aldrig sluta åka och tog sig fram själva på isen! Fantastiskt väder!!

Världens goaste Paris

Visst är hon fin!!!


T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.