Utmanad

Ulrika utmanade mig!

Fem saker på min att-göra-lista idag:
1. Planera hörselexperiment till torsdagen
2. Få småbarnen att bada
3. Plocka ur diskmaskinen och fylla den igen
4. Natta barn
5. Koncentrera mig på att inte äta något onyttighet utan bara morötter omj ag absolut måste äta nåt

Vad gjorde du för tio år sedan? Jag var mammaledig med Ebba, hade jobbat ett år på fritids och som lärare, bodde i Hammarbyhöjden, gick ner massor i vikt via Viktväktarna, hur lätt som helst när man ammade...

Ställen jag bott på: Nynäshamn, Hammarbyhöjden, Älvsjö (ett år i Vernonia, Oregon)

Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär: (En amerikansk billion är en svensk miljard, en svensk biljon är tusen miljarder. Mycket pengar oavsett!)
1. Köpa grannlägenheten och få en stoooor lägenhet
2. Anställa en kock
3. Anställa någon som skjutsade barnen till alla aktiiviteter
4. Dela med mig till nära och kära
5. Bara ha en massa pengar, va nice att bara kunna ta lite när man ville

Regler: Välj ut 6 personer och utmana dem i deras bloggar. Meddela personen du blev utmanad av när du genomfört utmaningen.

Hmmm måste fundera på detta en stund!

Nu vill Tyra ha min dator för hon ska surfa runt på Youtube... Hejdå!

Loggade in

Loggade in för att kolla en grej och inser att det är lika bra att jag skriver nåt annars blir det aldrig av! Det är ettårskalas här idag, eller vi borde ha ettårskalas här idag, vi har bott i lägenheten i ett helt år!! Jäklar vad tiden går fort! Våran otroligt braiga lägenhet, tänk om den bara hade ett rum till... jajaja vi överlever det med.

På jobbet är det kul och jag tycker att lektionerna känns bra mycket bättre och meningsfulla än förra året, vad höll jag på med då egentligen??? Massa hokuspokus mest, fast det var ganska kul. Nä nu är det andra bullar, nu pratar vi matsmältning, kroppen, LÄSER, skriver, tvingar precis hela gruppen att berätta historier framför hela klassen - grymt kanske men ingen har protesterat speciellt mycket - fantastiskt egentligen när jag tänker på det. Dessutom är det ganska många roliga historier. En av mina favoriter men som inte barnen fattade var "det var en gång en ko och den var poängen" - humor på hög nivå. En mäsklig sak var att klassiska norgevitsar nu plötsligt handlade om finnar och danskar??? Skumt!

Monsterna är kläckta och lever sitt liv i klssrummet. Till helgen får de följa med barnen hem. Hur stavas monster i bestämd form och plural?? Monsterna, monstrena, monstrerna?? Enligt word så är det sista rätt - monstrerna. Skumt?

Jag har läst en hög barnböcker senaste tiden bla Laura Trenter och nu Spiderwick. Bra allihop!!! Nu ska jag ut med vårt papper- och sopberg!

Jag bakar kladdkaka...

som jag inte får äta!!! Plågsamt!

Inget mer att tillägga, luktar extremt gott!!

Tvungen att tacka nej till barnledigt...

Är det inte helt galet att barnen är så uppagna så att vi inte kan tacka ja till mina rara mors erbjudande att ta hem våra barn till sig nästa helg... Suck! Ebba har innebandymatch, ridning och så vill hon gå på kaninhoppningskurs. Tyra och Melker ska på kalas. Det blir tredje helgen i rad med kalas. Jag ska inte klaga för det är ju trevligt att barnen blir bjudna på kalas men helgerna blir väldigt upphackade...

Efter denna dag så vill  jag inget hellre än att vara ledig från barnen, speciellt dom små då. Jag har skurat kisspölar två gånger, sen en flaska vatten som Tyra ville hälla ut på golvet. Sen har jag dammsugit upp playdohlera 14 gånger från mattan under köksbordet. Och så håller det på HELA tiden och jag skulle mer än gärna slippa det för ett par dagar!

Helgen efter vet vi inte om några kalas, ingen innebandymatch heller för Ebbas del så kanske kanske om inte mor och far åker på sistaminuten. Den som lever får se! Nu ska jag föröska få ut Tyra ur duschen, hon leker att schampoflaskorna är en familj och ligger på golvet i duschen och leker så det står härliga till - fantastin är det INGET fel på men förmågan att lyda sina föräldrar är det något totalhaveri på.

Så mycket att skriva men så lite tid

Sedan tre veckor ungefär så har vi lagt av med socker och onyttigheter. Alltså ingen sån där toksockeravvänjninng utan pasta osv men alla kakor, läsk, godis, choklad osv. Jag är skittrött på kvällarna och orkar inte ens fundera på att blogga. Trist men sant. Och hela tiden hänger tusen saker över en, sånt man vet att man borde göra när hämtningen, maten, disken, nattningen och tvångstvingaEbbaisäng, tvätten och det är över - efter 21.30. Då när jag vill sätta mig och jobba men egentligen borde städa klädkammaren, dammsuga, laga trasiga byxor, sy upp byxor osv osv osv och listan har inget stopp. Och jobblistan växer med nya idéer hela tiden som aldrig förverkligas, tack och  lov för eleverna kanske men irrriterande för mig.

Tisdagar är bra för då hämtar mamma barnen på dagis och lagar mat!!! Dessutom brukar hon tvätta och sortera tvätten sm ligger i en megadriva på den fina bänken i badrummet som i en inredningstidning skulle ha varit piffad med levande ljus och fina tvålar och tvättmedlet i en fin glasburk med handskriven fin etikett men så är det inte riktigt!

Duktiga jag gjorde iallafall egen lera till barnen idag och smet sen in till sambons dator för att blogga och hit kom jag, nu står trollen som förövrigt degar nakna?!?! och vill ha pappas dator för Melker ska köra tåg. Är du klar eller mamma??? E du inte klar snart mamma??? NEed for speed mamma vill jag köra.

SO farewell kära blogg, vi ses väl om 100 år eller så, puss o kjam

Di Leva - Öppna mitt hjärta

Allt från Di Leva är värt att ha här på bloggen. Hoppas morbror Valentin läser hahahihihoho!!!

Hoppas Marika läser och lyssnar!!! Hör du falsettrösten jag får när jag börjar skriva om dig???

Barnens favoritmusik just nu

Våra barn har märklig musiksmak. Någon kanske såg Pernilla Wahlgren och Ola Forssmed som sjöng Mustaschen i Dobidoo i lördags. Den låten är sedan länge en favorit här hemma och även min ringsignal på mobilen - fantastisk låt, lyssna och njut och garva åt tre märkliga människor som gjort videon till.Sen har dom lyckats klicka sig vidare till denna fantastiska låt alldeles själva. Mamman är en dålig och oobservant mamma som låter 3 och 4åringen härja fritt på Youtube...Nästa favoritEbbas favoritlåt, såklart!!


Kontakt med det förflutna

Vad märkligt det kan vara ibland!!
På Skansen igår (började med att Tyra kom bort och melker fick ett getingstick...) så träffade jag gamla vänner från öppna förskolan i Hammarbyhöjden, väldigt kul!! Sen sprang jag på en före detta arbetskamrat, väldigt kul!!
Sa hej till en nuvarande jobbarkompis, såg två elever och en tjej från min maillista.
Idag på bussen till jobbet träffar jag en gammal klasskompis som visar sig bo typ granne med Ebbas skola. Han berättar att en hel del Nynäshamnare flyttat till området.
Idag på min rast fick jag för mig att kolla om jag hade en gammal kompis mobilnummer kvar i mobilen, tänkte höra av mig, på vägen hem träffar jag hennes man (eller sambo?).

Idag när jag kommer hem har jag fått mail från Holland. När jag var utbytesstudent 89/90 så var vi en svensk, en holländsk, en islännning och en från venezuela. Jag googlade på den holländska tjejens namn och hittade hennes hemsida och nu har hon svarat!! Vi tågluffade ihop i fem veckor sommaren efter att vi varit i USA. Så kul att "prata" igen och vad olika liv vi "fått". Hon har valt bort barn för resor och äventyr och jag har valt barn (för att leva i ett ständigt äventyr?????)

Sen kom ett annat mail från en gammal kompis som jag råkade hitta adressen till när jag surfade på sbi. Hon svarade idag också och hade ju bott här i knutarna precis. Vad märkligt det är ibland.

NU vill barnen att jag är roligare än så här så okej då!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.