Sportlov

Japp, igår kom vi hem från Nynäshamn och nu har vi sportlov. Dagens sportiga aktivitet var att bada i Högdalshallen i ca 2 timmar. Trötta och glada var vi sen. Jesper är sjuk i feber och förkylning. Jag är uppe mitt i natten av ingen bra anledning alls mer än att det är skönt att sitta här helt solo, händer inte så ofta.

Men nu är klockan 1.09 och jag ska sussa!!

Tyra sjuk

Tyra är fortfarande sjuk i hög feber, snorig och hostig. Det jobbiga med Tyra är att hon alltid kräks när hon har hosta och jag sitter alltid på helspänn för att vara beredd när det är dags. Hon själv är dock helt oberörd och vill bara sova vidare. Skönt att hon inte vaknar och är ledsen.

Jag anar ju att hon har samma sjuka som Ebba hade i tio dagar... Sen kanske det är Melkers tur - då är sportlovet fulltecknat... Prutt i så fall!!

Nu har vi redan klarat av dagens kräk så nu får man gå och duscha!

Tjoho!

Hittade gamla foton...

Provkarta från en dagisfotograf hittade jag idag, tagna i oktober 2007.


Historia

3 GAMLA DAMER SATT PÅ EN BÄNK UTANFÖR SITT ÄLDREBOENDE, DÅ EN GAMMAL MAN KOM GÅENDES FÖRBI. DEN ENA GAMLA DAMEN ROPADE:
"VI SLÅR VAD OM ATT VI KAN GISSA DIN AKTNINGSVÄRDA ÅLDER."
DEN GAMLE MANNEN SA:
 "DET FINNS INTE EN CHANS ATT NI KAN GISSA MIN ÅLDER ERA GAMLA FJOLLOR."
EN ANNAN AV DE ÄLDRE DAMERNA SA:
"SJÄLVKLART KAN VI DET. BARA TA AV DEJ BYXORNA OCH KALSONGERNA SÅ SKA VI TALA OM HUR GAMMAL DU ÄR."

MANNEN BLEV LITE GENERAD, MEN IVRIG ATT MOTBEVISA DAMERNA, DROG HAN NER BYXORNA. DAMERNA BAD HONOM FÖRST GÅ ETT PAR VARV OCH SEDAN HOPPA UPP OCH NER ETT ANTAL GÅNGER. EFTER EN STUND ROPADE DOM I KÖR:
"DU ÄR 87 ÅR GAMMAL"
STÅENDE MED BYXORNA NERE VID ANKLARNA FRÅGADE DEN GAMLE MANNEN:
"HUR KUNDE NI GISSA DET?"
 DAMERNA SLOG SIG PÅ KNÄNA OCH TJÖT AV SKRATT SAMTIDIGT SOM DOM UNISONT ROPADE
--" VI VAR JU PÅ DITT FÖDELSEDAGSKALAS IGÅR!"

Fått på mail av Cathrin!

Sjuk Tyra

Dagen började i samma anda som gårdagen. Jesper skulle vara hemma med barnen så jag skulle snabbt smita iväg när jag inser att min jacka hänger kvar hos grannarna sen vi var utlåsta igår. Jag skickar ett sms för att se om dom är vakna men inget svar. Jag går ut på utsidan och kollar om dom har tänt - nej. Jag knackar hårt på dörren många gånger, vill inte plinga för då börjar hunden skälla och väcker lilla sonen. Till slut får jag låsa upp med deras extranyckel som vi förvarar hos oss. Kände mig som en inbrottstjuv. Deras vakthund blev jätteglad och viftade på svansen och ville följa med mig på promenad...

På jobbet avslutade vi den vänliga veckan med att avslöja hemliga kompisar, dela ut medaljer och läsa sagor osv. Sen fick jag ila hem och byta av Jesper som skulle åka till jobbet. När Ebba och Nickan kom hem fick dom vara barnvakter till Tyra och Melker så att jag kunde handla mat. När jag kom hem la jag mej på soffan ett tag och somnade. Tyra sov också och Melker satt nog vid en dator. Sen var jag superseg men fick ta tag i maten.

Sen på kvällen var det Let´s dance och jag vill ju så gärna att Carl-Jan ska åka ut, det är så jobbigt att se honom "dansa". För en gångs skull fick jag verkligens se dansarna, Tyra hade hög feber och låg still i soffan. Annars brukar hon äga ytan framför teven och ha egen show.

Nu vill jag sova!

Hur många hästar ser du???Det ska finnas sju.

Tack Cathrin!

Melker funderar

Melker läste på en gammal plastburk här hemma idag - Romsås.
Han kom och frågade mig
-Var kommer Romsåsen ifrån?
-Ehh??
-Den kanske kommer från Rom.
-Ja just det, såklart den gör...

Vi ska ju flyga dit i sommar så det är klart man tänker så!

Mina kreativa systrar...

Först Lotta som tar otroligt fina foton, har tjuvat ett hit, hoppas det är okej! Hon är förresten duktig på att skapa en himla massa grejer och måla osv. Jag anar att fotot är från Ringvägen i Nynäshamn.Sen Anna som målar och syr (fotar nog mycket också med sin nya kamera). Hon har just nu en utställning i Nynäshamn. Hon har en blogg och en blogg till. Här är en av hennes akvareller. Hoppas även hon tycker att det är okej att jag visar!Sen Emma. Inreder superfint, syr och fixar när andan faller på. Jag har ju ingen bild att visa och ingen blogg har hon. Får väl fota hennes hem när jag kommer dit nästa gång. Hmmm jag är rätt så kass på att besöka mina systrar må jag säga!!

Ehhh skulle jag skriva veckobrev?!?!

En intressant dag...

På morgonen var allt bra, stressigt som vanligt men inga utbrott från nåt barn.
Förmiddagen var bra men stökigt i mitt klassrum, har en himla massa projekt igång samtidigt.
Funderar nu på vilken grupp jag ska i klassrummet på eftermiddagen, funderar lääänge och kan inte komma på hur det var vi hade bestämt  tills jag plötsligt inser att vi har konferens till 17. Har jag fixat barnvakt? Kan Jesper komma ifrån jobbet?? Nej!
Inser att det är kålrotssoppa till lunch. Världens bästa arbetskamrater vet att jag har soppfobi och jag går till kebaberiet istället. På väg därifrån köper jag choklad till arbetslaget. När jag kommer in på vårt "kontor" har en annan i arbetslaget varit och köpt en stor skål fylld med godis, typiskt oss.
Som tur är hinner jag inte äta nåt eftersom konferensen börjar. (Och imorrn är det nog slut!) Går tidigare från konferensen som var riktigt intressant denna gång. Fick en så snäll kommentar att man blir glad när man går förbi mitt klassrum, alltid nåt skelett eller nåt annat kul som hänger där... Roligt.

Tar tunnelbana och buss till dagis. Inser att jag ej har hemnycklar. Skit! Ringer Ebba på djurklubben och hon säger att hon har hemnycklar. Bra då köper vi pizza så att Ebba hinner äta innan ridningen. Springer med tvillingvagnen mot bussen och skyndar oss in på bussen som kommer precis. Bussen åker två meter och jag bara dånar när jag inser att det är ju för f-n åt fel håll vi åker, puckoPetra, jag menar hur många gånger har jag åkt den bussen!!!!!!!! Vi hoppar av, byter buss. Ska vara smart och beställa pizza men har ju inte numret kvar i mobilen eftersom min mobil gick sönder. 118118 lyckas inte få fram numret, suck. Ebba ringer och säger att hon INTE har nycklar. Jag ringer till våra grannar och frågar om vi kan få äta hos dom. Till slut är vi där, vid deras matbord och jag öppnar pizzakartongen och DÄR ligger en TONFISKpizza... Wow!!! Vem i vår familj gillar tonfiskpizza?? Ingen. Som tur är var den andra pizzan rätt. Jesper kom hem, vi stökade rätt på alla saker. Jag får en kopp te av världens bästa grannar som undrar varför jag inte bad dem hämta barnen, verkligen världens snällaste grannar. Det är bara en dålig sak - dom har bokat en lägenhet i Årsta och ska flytta om två år. Buuu. Men jag blev glad för Markus berättade att Åsa sagt att hon inte ville flytta ifrån mig :-)) Dom blir grannar med Jespers föräldrar istället. Nästan.

Sen dess har det inte hänt så mycket. Tyra låter superhes och jag väntar nu på krupphostan. Hon såg febrig ut så jag förväntar mig nästan en hemmadag imorgon. Jesper och jag kanske kan dela??

En otroligt gullig sak hände. Tyra valde bok som vi skulle läsa vid sovdags. Det blev Mollan. Några ord per sida skrivna med versaler. Melker läste hela sagan för Tyra. Jäklar vad han lär sig fort. Läser vägskyltar, ord som står kvar ett tag på teven, från tidningar osv. Så häftigt! Han är ju en liten skruttgubbe!!

Annars får jag erkänna att jag har fastnat i facebookträsket för tillfället...

Citat

Fick lära mig ett klokt Montessoricitat idag. Jesper jag vet att jag kommer få äta upp det här, jag curlar för mycket, jag vet!!!

All onödig hjälp är ett hinder i ett barns utveckling...


Nu vet jag inte om det just är ett montessoricitat men enligt montessoriläraren som sa det så är det ett av deras tankesätt, typ.

3-åringar diskuterar

Tyra och hennes kompis Hulda diskuterade polisen igår pga att det var tre polisbilar i Långbro Park som snackade en massa ungdomar till rätta. Följande konversation hade dom:

Hulda -Om man tar pengar då är man en tjur!
Tyra -Och då får man åka till fänghuset!

Japp så är det!

Varning för Alfons

Nu är jag sååååå förvånad! Läste på en blogg alldeles nyss att den näst mest utlånade barnboken (ja, från 0år till tonåring) på Stockholms bibliotek under 2008 är Alfonsboken "Hur långt når Alfons Åberg?". Det är den absolut hemskaste bok jag läst, nästan. Flummigare och märkligare får man leta efter. Jag har gömt den i bokhyllan, noga, för att slippa läsa den för Melker och Tyra. Nu letade jag fram den för att dela med mig...

Läs detta

"Och hur är det med luften nu när Alfons andas?
Den som han drar in kan nog vara andras.
Men när han släpper ut sitt andetag, är det väl hans?
Och förresten, vart går hans luft nånstans?
Är det Alfons som sprider sig när lukten av hans äppel-andetag glider iväg...
...iväg bort, ut, neråt stan... till busshållplatsen?"

Åh det kryper i mig när jag läser den, iiiisch!!

Fanns det verkligen inga bättre böcker??

Alla hjärtans tips

Annas länkburkar... Say no more... Har en hel avdelning med bara alla hjärtans sidor! En helt fantastisk sida och jag var dessutom på kurs med henne häromdagen, Anna alltså!

Sen Skapligt enkelt!! har också en hjärtsida!

Och sen boken jag läser för min åk 2. Rött hjärta, blå fjäril. Så bra! Annika Thor har skrivit den.

Och sen det allra bästa - Melkers fråga när jag sa att det var alla hjärtans dag på lördag:
-När är det fyrkanternas dag då??

Ja nu finns det en sån också, på vår almanacka och mer än så...
14 feb - alla hjärtans dag
15 feb - alla trianglars dag
21 feb - alla fyrkanters dag
22 feb - alla cirklars dag

Alla hjärtans muggEn sån här mugg vill jag ha att dricka te ur på lördag! Visst var den fin! Jag hittade den via en blogg som heter Skönt hemma. Första gången jag besökt den bloggen men den verkar vara bra, ska kolla vidare snart. Bilden på muggen har jag hittat på butiken Generate. Har inte tittat runt där men dom har antagligen tusen miljoner fina saker som jag inte ska köpa!

På tunnelbanan idag

Två killar i högstadieåldern stod på perrongen och diskuterade olika typer av dricka idag. Det började med att den ena sa -Red bull får blodet att pumpas runt snabbare.
-Är det därför det heter Red kanske?

Sen gick det vidare till att fundera på vad Pripps energidricka hette som fanns förut för den var ju fett god.

Sen säger den ena
-Undrar hur äkta champagne smakar, måste vara fett gott.
-Aah, eller äkta cider, svarar den andra.
-Vad är äkta cider då?
-Men alltså inte typ burkar på konsum.

-Men alltså godast är ju ändå äkta glögg, min mamma fick en skitstor flaska med äkta glögg i julas.
-Måste du snacka om glögg, nu måste jag bara ha en beverage(?)

-Men alltså godaste drycken av alla är ändå oboy!
-Ja, vet du hur man blandar oboy bäst?
-Men har du inte sett på Youtube när Dogge doggelito blandar oboy?
-Vadå, är det kul eller är det liksom wow? Men alltså du häller i oboyen först och sen mjölk, då får du ljus oboy och sen chokladsmet.

Sen kom tunnelbanan... Och nu bjuder jag er på denna wowfilm från youtube:
Italien i sommar

Nu är det bestämt och bokat att vi åker till Diamante i Italien i sommar. Jespers föräldrar har en lägenhet där och vi kommer att vara borta i två veckor. Här är en liten del av stranden som ligger ca fem (eller??) minuter från lägenheten! 17 juni åker vi. Jag och barnen och Jespers föräldrar flyger till Rom. Jesper kör ner och plockar upp oss där. Bara 129 dagar kvar!

IKEA PS HÄLLAR


Är inte den här pallen lite rolig?? Vill nog ha en sån men 599 kr för en pall? Näää och blått var ju inte bra här hemma, kanske finns i annan färg??

Blandat

Hmmm idag gick min mobil sönder totalt. vad jag gjorde?? Skulle föra över bilder till Ebbas dator, den bara låste sig och DOG och är död sen dess. Snyft! Får försöka ragga upp en lånemobil hos någon. Om 10 månader får jag köpa ny... Vi har ju en till likadan här hemma men Jespers nya mobil är också kaputt och måste lämnas in för att fixas. Trist. Jaja det ordnar sig!

Imorgon är dte jippodag på jobbet. Bland annat ska jag göra en sån där äcklig lek när man ska stoppa handen i äckliga saker och säga vad det är.
Vi har ju haft tema kroppen så följande saker kommer det bli:
ett kokt blomkålshuvud ska föreställa en hjärna
stenar ska föreställa tänder
havregrynsgröt ska föreställa magsäcksinnehåll
tapetklister ska vara snor
gelekulor ska föreställa ögonglober (har köpt på hands on science, skitslemmiga)
tagliatelle ska vara tarmar

Just nu stinker det kokt blomkål här hemma... URK!!

Vårt dagis gör mig lite knasig just nu med väldigt dålig information till oss föräldrar. En personal är sjukskriven och två nya är anställda men ingen information hem... Ingen information om vad som hänt under dagen heller om man inte verkligen går på någon och frågar. Som det är idag så skulle jag kunna tänka mig att byta efter sommaren men jag vet inte om det är värt det. Melker har ett år kvar och jag längtar verkligen tills dagistiden är över!

Här hemma är Ebba skruttig. Hon är duktig och fixar att vara hemma själv. Melker vill så gärna vara hemma och hittar på nya åkommor varje morgon i hopp om att få vara hemma och softa. Tyra är som vanligt vild och glad!

Nu ska jag jobba en stund igen innan det är sovdags!

HjärtmuffinsSåna vill jag baka till alla hjärtans dag! Bilden är från Dansukker.

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.