Nu har jag läst hela IKEA-katalogen!

Den finns ju redan på hemsidan! Trodde den var hemlig tills på måndag... Jag vill ha den knallrosa stora lackbokhyllan men det får duga med en svart!

Superintressant att veta va´?

Hos kusin Anton (och Vidar)

Det kom ett trevligt sms i morse från en uttråkad faster Jennie. Vi åkte genast dit för att underhålla henne, haha! Vi har i alla fall haft en  trevlig dag på stranden med mycket bad och fika. Strax innan vi skulle gå kom barnen på att man kunde ju leka med varandra... Samma visa varje gång, vi får träffas två dagar i följd kanske??? Stranden är så bra för man kan gå lååångt ut utan att hamna under.

Nej klockan är för sent för att skriva en massa men det var verkligen en trevlig dag och vi slapp regn och hade en hel de solsken på oss.

Gröna Lund och hål i tand

Faktum är att det är så konstigt att Jesper har hål i en tand så jag måste skriva upp det i min blogg. 33, snart 34 år och första hålet. Och nu slog han till på stort och ska rotfylla! Ingen mer cola!

Bedövningen i munnen gjorde nog Jesper förvirrad och huvudvärken släppte tillfälligt så han kom hem och föreslog ett besök på Allsången. Jag tippade att våra barn skulle få spel om vi passerade Grönan utan att gå in så vi valde Grönan i stället. Det var inte så mycket folk men mer än förra gången och Melker tyckte det var trist att man inte kunde springa runt runt på Nyckelpigan, bortskämd. Till slut fattade några andra att det var dags att gå hem så att vi kunde få Nyckelpigan för oss själva men då var Melkermannen trött men Tyra var det full fart på. Ca 1000 varv blev det väl. Ebba och jag åkte Kvasten och jag är inte säker på att jag gör om det men kanske?!? Vi hann med Bläckfisken som faktiskt är kul. Kulingen var en ny favorit för Melker och Tyra men efter tre omgångar i rad så sa min och Ebbas mage ifrån. 21.30 tvingade vi Tyra att sluta fara runt i Nyckelpigan. Sen joggade hon bort till bilen på andra sidan Djurgårdsbron. Hur orkar denna lilla plutt med allt utan att sova???

Höll på att glömma en sak! Ebba ville såååå gärna spela på chokladhjulet och okej då men bara en gång och kolla hur det gick!

image179


Lite bilder...Ja just det, detta var vad vi gjorde på förmiddagen. Det låter ju jäkligt käckt och hurtigt att baka med barnen men jag skulle bara kalla det kaotiskt. Alla gjorde olika saker, Melker och Tyra gjorde varsin kaka och kletade med ägg och annat. Det var en kladdis och en sockerkaka. Jag tröttnade på gräddandet så jag hällde dem i samma form och det blev en jättemumsig kaka! Jag och Ebba höll oss till bulldegen.

image183


Spårvägsmuseet

Just nu kan jag inte ens komma ihåg vilken dag det var vi var på Spårvägsmuseet men det borde ha varit i måndags. Det är verkligen ett barnvänligt museum. Billigt att gå in, speciellt när mannen i kassan propsar på att Ebba är under sju för att få in henne gratis... Billigt att åka minitunnelbanan! Sen hade vi kanske lite skilda åsikter om varför man går dit, hehe, men men. Jag tycker man kan gå dit för att lajja med tågbanor trots att man gör det hemma varje dag, eller rita eller så. Jag får för mig att min käre sambo kanske tyckte att man borde passa på att göra annat när man var där, typ titta på bussarna och spårvagnarna osv. Men är man Melker och bara kan säga frasen -Nej, det är läskigt, jag är rädd, så får man hålla sig till tågbanan. Fram till 16.55 när man plötsligt inser att det är ju för fasen TÅG som man kan kolla på här inne på museet. Men då släcktes alla lampor och personalen ville gå hem... Jaja, sen åkte jag, Melker och Tyra buss medan Jesper och Ebba handlade. Vi tog 2:an till Slussen, 3:an till Skanstull och 4:an till Gullmarsplan. På Melkers begäran - såklart...

image178


Tom Tit

Idag blev det Tom Tit! Där är det alltid kul trots en som vanligt väldigt gnällig Melker. Förstår inte vad som hänt med barnet, han har alltid varit så jkla nöjd och glad men nu är det så segt med allt som är fel. Stannar vi bilen så vill han åka vidare, åker vi bil vill han åka tåg, åker man tåg vill han åka tunnelbana, åker man tunnelbana vill han åka buss osv osv osv. Trotsåldern??? Förhoppningsvis för då kanske det försvinner så småningom. Den minsta terroristen här hemma har börjat med sina märkliga nattskrik igen men nu på ett helt annat sätt. Hon vaknar runt 3 och SKA UPP!!!!! Sen lägger hon sig i soffan och somnar om men det är helt omöjligt att få henne att sova i sängen. Ligger jag hos henne så knuffar hon på mig och skriker UPP!!! Och det är inga små trevliga skrik utan mer som om hon höll på att dö eller så... Sen denna dådört =yoghurt, hon skule antagligen kunna leva på bara yoghurt om hon fick. Jaja, den stora terroristen fick bara ett tokanfall idag men coolade ner ganska snabbt, tack!

På Tom Tit blev Tyra förälskad i råttorna och ville absolut klappa. Stora tårar föll när hon inte fick för den snåla tjejen som höll i råttan, hon sa att de kunde bli rädda. Trist eftersom tjejen som höll i råttracet gick runt med en råtta i publiken som alla fick klappa innan föreställningen. Jaja! Fontänerna, jojon, rulla bollar, kulbanorna, spikmattan var som vanligt roligast. Eller jojon var faktiskt ny för oss. Här är några bilder!
När vi kom hem blev det lat-middag! Pizza! Sen tog jag småbanrnen med mig ut för att cykla trodde jag men det blev lekparken bakom gamla dagis. Både Melker och Tyra klarar linbanan själv nu! Vi kom hem till en nystädad lägenhet, härjade lite, Melker gick och la sig och Tyra fick tvingas i säng vid 21.30!

30 000 ballonger

Idag tog jag barnen med mig till Eriksdalsbadet. Jesper har fått tillbaka sin huvudvärk och fick vara hemma för att bli av med den. Det var betydligt fler badare idag men ändå okej. Däremot var Melker allt annat än okej och eftersom det fanns mycket vatten i närheten så var det inte långt ifrån dränkning, nej fy och usch så får man inte säga eller ens tänka!! Men det var fel filt som var nedpackad, fel pastasort i pastasalladen, fel badbyxor, dummamma, inte bada, bara skrika - gallskrika - osv osv. Skitunge! Till slut satt han i vagnen med napp och gosse och vi andra badade. Efter lite lirk kom han i för att konstatera att han var hungrig och ville äta pastasalladen som alldeles nyss var oätlig. Sen var inte barnen mätta så då blev det glass. Melker och Tyra valde Calippo som tar en evighet att äta så när det var klart var vi tvungna att gå. Tror vi badade 20 minuter typ. Jaja, jag har ju årskort så det var ialla fall inte en massa pengar som var bortkastade. På vägen ut såg vi kön in och då kändes det skönt att gå...

image163


Vidare till Kungsträdgården och där var det byst med folk. Vi kom ett par minuter i tre och lagom till att ballongerna skulle släppas iväg. Det var faktiskt coolt. Bilderna blev sådär, borde haft kameran med mig, nu var det mobilen (stackars kameran har fått gå i pension sen jag fick denna telefon!).

Sen gick vi vidare i Kungsan och träffade på denna coola Djurgårdare! Melker och Tyra blev lite skraja!

image172

Ebba köpte en jättefin munkjacka i DIF-shopen och hämtades sen av Jesper för att gå på kvällens match. Deppiga sms om att det gick åt fanders men icke sa nicke då!! Djurgården vann med 2-1 i sista sekund!!! Såklart!!! Nej nu återvänder jag till de hysteriska remixarna av Holly Dolly-låten som Tyra och Melker rockar loss till!

Eriksdalsbadet

Dagen har spenderats på Eriksdalsbadet. Barnen och Jesper har härjat vilt i bassängen. Krokodilen som nu mer heter Katla Kaj var med och användes flitigt. Trots en heldag på badet så kunde inte småbarnen tänka sig att somna förrän 21.30. Hur orkar dom?? Utan att sova middag alltså.

Fredag = tacos och mys = ostbågar. Inget på tv så det blev kanal 9 och kommisarie Morse, skitsegt. (Datorn upptagen av "rollande" Ebba, hur man nu spelar rollspel på en hästsajt??) Så här i efterhand kom jag på att jag skulle ha sytt så klart. Pippilakan till Melker eller Tyra plus fixa de gamla gardiner som ska bli skynke under Ebbas loftsäng efter flytten.

Jag lider stor brist på fantasi och inga bilder har jag tagit så det får blir det tråkigaste inlägget i bloggen på länge!

Badsäsongen är i gång!

Igår badade jag på Eriksdalsbadet (ute då) och idag har jag badat vid Sickla strand. Magiskt, så sent har väl aldrig badsäsongen börjat förut. Tydligen blir det dåligt väder nästa vecka med så vattnet blir väl inte varmare heller men kanske vi får en fantastisk höst i Långbro park när vi flyttat in i stället?? Så blir det bestämmer jag!

Ebba har börjat blogga! Kolla här! Planen är att ändra på bilderna till hästbilder (så klart) och att ändra färgerna. När ridningen kommer igång lär det nog handla mest om hästar, just nu r det några veckors uppehåll innan favvosysslan startar igen.

På lördag släpper man upp 30000 ballonger i Kungsträdgården. (Kl 15 om någon, typ Anton kanske, skulle vilja hänga med.) En sån där fånig grej som jag bara måste se. OM jag inte tänker fel så var det för att fira barncancerfonden som fyller jämnt. Det är någon märklig festival i Kungsan också, fattar inte riktigt vad det går ut på men men vi gör väl en repa dit helt enkelt.

En annan otroligt trevlig händelse var att vi ringde till en mäklare som har kontor i Långbro Park för att få en ungefärlig värdering av lägenheten. Hon började prata om 28 000-32 000kr hit och dit och jag fattade först inte vad hon menade men hon menade att det var kvadratmeterpriset vilket gör att lägenheten skulle vara värd ca 3 miljoner??? Ok, sa hon, räkna med 2,5 miljoner så är ni absolut på den säkra sidan. Trots att vi bor på nedre botten! Detta betyder att den stigit med en miljon i värde innan vi flyttat in. Ja, man kan inte vara annat än nöjd!!

Nä nu macka!!

I bilen lyssnar vi på...Ingen kan väl ha missat denna fantastiska låt??? Den måste spelas vrålhögt också enligt våra barn! Den varvas med Cara mia och Emil...

Barnledigt

Vi har haft en barnledig dag som vi spenderat på möbelaffärer och liknande. Började med Måleributiken i Alvik och hittade en cool tapet att ha som fondvägg i vårt nya sovrum, enda problemet är väl priset... 1200 kr per rulle men förhoppningvis räcker det med en!!

Sen in till city för att kolla Duka home, Bruka, Åhlens, Granit, Indiska m fl plus en lunch i Kungshallen.

Vidare till Barkarby för mer Duka Home, Mio, Asko,  Bauhaus, IKEA. Sen till EM i Slagsta och köpte ett matbord, ekbord med 6 stolar och två iläggsskivor för 5700 kr totalt, tjoho!

Sen bort till Meda markt där det var skitjobbigt med 2000 ljud och ljuskällor så vi åkte till IKEA i Kungens kurva bara för att snoka på fyndhörnan efter en täckskiva och plötsligt hittar jag fyra!!! av de faktumskåp jag igår planerade att jag ville ha under Melker och Tyras sängar. De kostade tillsammans 316kr, ordinarie pris är 315 kr styck! Nu saknas bara två!

Sen åkte vi och handlade lite på Ica, hem och gjorde mackor, in till Söder, upp på Skinnarviksberget för en snabb picnic med resten av Stockholm. Sen en tur ut till Bromma för att glo på hus och sen hem, jag sitter här och Jesper sover i soffan!

Godnatt!!

Regn och rusk

I söndags skulle vi på Barnens allsång på Skansen och vädret var sådär ända tills vi var framme vid Solliden, då var vädret hemskt - spöregn - och det höll i sig under hela konserten. Men det var kul ändå med Pippi, Mora träsk, Jimmy Jansson, Ayla från Bolibompa osv.

image162

Hur som helst så gick vi snabbt därifrån efter pga vädret, inget tittande på djur med andra ord. Däremot befann sig Ebba och Jesper på Grönan så vi knatade dit och sen blev det åka åka åka tills klockan var 20.30 och vi fick lura hem barnen. Nyckelpigan och tivolitrucken var otroligt populära och även personalen som jobbade där. Tyra nekade mig att hjälpa henne ur bilen för det skulle "han" (=personen som jobbade där). Nyckelpigechauffören ville till slut vara med på vårt familjekort, kolla här:

image151

Tyra förstod snabbt att man skulle skrika och ta upp händerna när man åker bergochdalbana så det gjorde hon konstant hela varvet runt. Många varv blev det eftersom Grönan för en gångs skull var ganska tomt.På måndagen var vädret fortfarande sådär men ändå uppehåll. Jesper var ute och kollade möbler och annat medan Ebba var på ridläger så vi andra begav hos till Luma i Hammarby Sjöstad för att besöka lekparken som ligger där. Trots uppehållet så lyckades Melker och Tyra blöta ner sig totalt. Det finns både ett litet vattenfall med tillhörande bäck och en vattenkran.

image158

image159

På tisdagen började det bli bättre väder men vi var segproppar och var inne mest. På eftermiddagen blev det dock en tur till Tingeling med Ebba. En massa plask och bad i plaskdammen. Sen var den nya rutschkanan på plats och runt den var det bara jord som var kul att klättra i...

Idag onsdag har vi besökt två lekparker och dessutom tvingat med Jesper som inte är lekparksfreak. Först var vi i Rålambhovsparken och sen Kronobergsparken. Kul tyckte barnen och det gjorde nog Jesper också men han vågar inte erkänna det.Därefter en tur till Hammarby gård för att plocka upp Ebba. Vi klappade de två dagar gamla kattungarna, otroligt söta. Vi såg när Ebbas ridlägergrupp tränade hästarna i frihoppning, såg när en häst fick nya skor, klappade Boss osv. Alltid mysigt att vara där tycker jag. Tyra var så otroligt sugen på att rida häst så hon tog på sig en hjälm och upprepade frasen "osså rija hästen" tusen gånger. Gråtandes fick vi tvinga av hjälmen och hoppa i bilen, tårarna sprutade och hon var riktigt, riktigt ledsen länge. Vi har nog en till ryttare i familjen inom några år...
Vilken dag!!!

Ja kära nån vilken dag det  har varit!!! Melker har haft humörsvängningar och skrikit så jag skulle kunna tro att jag är anmäld till soc av någon förbipasserande eller någon granne. En ny metod han har börjat med - bara gallskrika så högt han kan och hur länge som helst. BLÄ!!! Well well cykelställ, vi har haft det bra också periodvis med ett regnigt och plaskigt beök i en ny lekpark vid tvärbanans station "Valla torg". En kul lekpark som vi rekommenderar! Dock inga bebisgungor men ändå! Här får ni se lite plaskbilder...Ett kärt återseende var Ebba som kom hem från mormor och morfar idag. Hon försvann snabbt iväg med Jesper på fotbollsmatch DIF-Malmö och gissa vilka som vann... Hehehe!

Jaja dags för dagens Blocketrajd (bra stavning) eller är det någon läsare som säljer följande Expedit, Lack, Agam, Billy, Benno, Hensvik eller Timan. Kommer säkert på fler IKEAkompisar snart som jag bara måste ha!

Nu blir det semester - äntligen!!

Inskolningen på dagis är slut och tro det eller ej så fungerar det nu att lämna barnen en hel dag! Ibland har det varit stora protester när jag gått på morgonen och ibland inga protester. Sovandet har varit någon slags varannan dag-system mellan Melker och Tyra men jag är förvånad att personalen lyckats få någon av dem att somna överhuvudtaget! Tycker förövrigt att denna vecka kändes bättre på dagis, det tog lite fart! Idag träffade vi också våra blivande grannar vars son går på Tyras avdelnning. Tyra-myra klättrade nästan över grinden när hon såg oss i bilen idag, så nära att hon slog kullerbytta över kanten ner i asfalten på andra sidan, galna unge!!

Jesper har varit ledig torsdag och fredag och vi har spenderat tiden på IKEA och andra möbelaffärer i jakt på nya soffor, matbord, sängar mm. Och faktum är att vi hittat både det ena och det andra. Exakt de sängar vi skulle ha stod på IKEAs fyndhörna så nu har vi två resårbottnar ståendes uppe hos Jespers föräldrar. Två saccosäckar fast i fatboymodell men mindre från Jysk men av märket Kappa (hänger ni med) fyndade vi för 200 kr styck nedsatta från 899kr! Världens finaste plädar hittade jag på City Gross?? av alla ställen. Velade i två dagar om jag skulle ha dem och när jag bestämt mig så var den blå slut. Min snälla, snälla f d arbetskompis Pia fixar det åt mig i Göteborg (100 tack) så Melker och Tyra får varsinn på sängen. En mörkröd med vita stjärnor på och en mörkblå med vita stjärnor på. (Syster Emma, jag tror du blir avis när du ser dem...)

Kvällarna har gått åt till att planera och fundera över nya boendet så bloggen har det inte hänt mycket med. Ebba är i Nynäshamn hos mormor eftersom vi inte anmält fritids till henne denna vecka. Nästa vecka är det dags för ett efterlängtat ridläger, jiiihaaa!

N nu ska jag ta itu med försäkringskassan!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.