Fotograferingen och annat

Glömde visst bort att berätta att fotograferingen av lägenheten gick bra. Det tog nästan fem timmar och många fina bilder blev det, måste säga att det såg finare ut på bilderna än i verkligheten ibland :-) Barnen var med på många av bilderna och jag hoppas kunna framkalla några av dem i större format och få upp på väggen kanske! Gärna i svartvitt. Får se! Vi ska få bilderna mailade till oss så småningom, spännande!

Torsdagen blev väldigt seg pga denna fotografering så fredagen skulle bli lite mer aktiv hade jag tänkt, typ Skansen eller stor lekpark. Vet inte vad som hände men vi hade det mysigt och trevligt här hemma käkade lunch och kom ut vid 14-snåret. Då tog vi t-banan till Slussen, promenixade till Medis-bibblan och sen till Skanstull och hem. Spännande värre men många böcker lånades dock till bokslukaren. Mitt lärarlånekort har plötsligt sagt upp sig - mitt i en termin???? Dom brukar ju skriva terminsvis eller årskursvis? Måste skaffa nytt intyg att jag jobbar på skolan och uppdatera kortet, segt för jag vet att jag kommer glömma det 100 ggr. Jag fick låna på Ebbsons kort fast å andra sidan var det ju hennes böcker så det var väl ok. Lärarkortet är ju fiffigt annars för du slipper böter om du råkar vara sen. Tack och lov eftersom det händer att små rara skolbarn tar hem en del böcker och sen aldrig tar tillbaks dem... Men guuuuuu va jag gaggar, bjäbb bjäbb bjäbb!!!

Här hemms just nu är det sm i snark.
1:a Jesper
2:a Tyra
3:a Ebba
4:a Melker

Tyra snarkar enormt högt. Idag var hon så slut, vi såg klart första delen av Let´s dance och sen skulle vi läsa saga. Mitt i Alfons la hon sig ner och somnade nog innan huvudet nådde madrassen (kudden satt hon på). Melker passade på att mysa lite extra och skulle hålla handen och kramas många gånger innan han somnade, han som i vanliga fall bara kan gå och lägga sig och somna själv medan jag stökar med Tyris. Sruttgubbe!

Nä nu ska jag bespara er från mer pruttprat!

Tjing tong långkalsong!

Två blivande busschaufförer

Melker och Tyra har just förkunnat med höga röster att dom ska bli busskörare när dom blir stora. Melker ska köra buss 163 och 173 till Älvsjö. Tyra ska köra blå buss. Då säger Melker att 173 är ju en blå buss och den ska faktiskt han köra och bråk uppstår... Målmedvetna barn! Undrar om man kan söka jobb på SL och be att bara få köra blåa bussar???

image331

En av de omdiskuterade bussarna...

Onsdag

Om jag hade varit photoshopkunnig så hade jag gjort ett piffigt collage av några bilder och lagt in här men jag har tappat alla photoshopkunskaper jag en gång hade när jag gick på lärarhögskolan, det var ju ändå ett par hundra år sedan...

Jag storhandlade blommor på torget idag igen, två krokuskrukor för 15 kronor, är inte det extremt billigt. Två knippen med påskliljor för 20 kr. Mannen med blommorna gav oss dessutom två minirosor till barnens rum. Sen på vägen hem fick jag för mig att jag måste ha mossa. Jag hittade en hög med mossa som någon rafsat av ett berg och den snodde jag, hem och fixa ihop lite. De otroligt fina hönorna jag fick av mamma idag fick en given plats!

image323

image324

image325

I övrigt denna dag så har det inte hänt mycket. Jo, vår granne Leo med mamma och pytteliten lillebror var här och fikade lite, kul! Melker kände sig nog lite utanför för Tyra och Leo lekte så bra och han ville hela tiden göra någonting annat.

Nu på kvällen såg vi på Rent hus och man undrar hur någon kan ha ett smörpaket från 1995 i kylskåpet???

Sen såg vi Room Service och vad fint det blev!!! Otroligt häftigt kök - vill osså ha!!! Men guuuuuu så segt, har vi inte gjort någonting annat idag???? Nä, suttit inne och tittat på regnet utanför!

Här kommer några bilder från trollskogen på udden hemma hos mina föräldrar.

Ingen skrivarork

Jag har ju sportlov och borde ha fullt av energi. Istället känns det som om det är totalsegt! Stylisten var här idag och tyckte inte alls det var så mycket dom behövde göra innan fotograferingen. Jag ville att hon skulle säga - kära nån riv ner gardinerna NU!! Nej dom var fina tyckte hon, fasen också! Men hennes besök gkorde i alla fall att jag köpte krukor på Åhlens idag och ska plantera om den fina blomman jag fick av Pia för ett tag sedan (i juni), den växer så det knakar! Tror att jag ska investera i kattgräsfrö imorgon och plantera till påsken, måste ju piffa lite!

Småfisarna var hos farmor idag och jag satt hemma själv i flera timmar. jag gjorde inget kul alls, jag ringde jobbiga samtal. har tex konstaterat att vi har en elförbrukning på över 8000 kwh/år!! Nåt slags rekord är säkert det! Har höjt antalet pengar som ska föras över till Ica varje månad, har ändrat abonnemang hos Comhem och fler liknande trevliga samtal, urk. Dessvärre hann jag väl bara en tredjedel av vad jag hade tänkt!

Jesper och jag såg en film med Harrison Ford, Firewall tror jag den heter. När den var slut hamnar vi på tv4, någon skjuter sönder toadörrar och vi skojar och säger att filmen visst fortsatte på 4an. Och mycket riktigt så var det Harrison Ford som sköt sönder dörrar men denna gång på Air Force One. Komiskt!

Bokrean började idag och jag har glott lite men blev så trött av allt folk så jag la ner och tittade på hemmasaker istället, vill ha bokstavstyget på Åhlens och även tyget som är vitt med svarta konturbilder av byggnader i Stockholm, vill ha, måste ha! Muggarna vill jag också ha, tror jag verkligen MÅSTE ha en till skolan, är ju trots allt tedrickande svenskalärare som gillar bokstäver, jag vet, det heter svensklärare men det låter ju helt kokobäng! Och ja, jag har lånat bilderna från Åhléns hemsida som jag för övrigt undrar när dom tänker göra något bra av??? Hmmm jag vill verkigen ha detta tyg, Melker och Tyra är nära att få nya gardiner nu, dom är ju också bokstavsfreaks, skumt va´? Och sen upp med Isas fina bokstavsplancher i tavelramar så blir det superduper! och så Panduros snygga träbokstäver!

image321

image322

Åhléns hemsida blev precis ännu sämre i mina ögon sett. Man kan läsa om deras fantastiska satsning "Rum för barn" på Kulturhuset som jag tidigare i bloggen skrivit så positivt (ironiska nu) om. UUUURRRKKK! Men bokstavsgrejerna är fina! Finns kuddar och påslakan också!

Jag har ju hittat en otroligt fin och alldeles underbar blogg idag, min syster Anna - du måste kolla in den, mycket hjärtan och änglar...

Nä nu sova!

Söndag i Nynäshamn

Vi har haft en bra dag i Nynäshamn. På förmiddagen gick vi runt "Udden", trollskog och vatten blandat. Vi hittade blåsippor (24 februari)!!!!!! Vi åt god lunch, barnen lekte, Emma och jag drack te. Vi har kastat flygplan, sett på Mora Träsk och haft det bra. Nu latar Ebba och jag oss framför varsin dator. I morgon åker vi hem igen.

Årets första picnic

Sportlovet är väl inte det lov man förknippar med picnic kanske men vi invigde sportlovet som egentligen börjar imorgon med en picnic idag. Ännu en dag hemma med vård av sjuka barn. Tyra var dock pigg idag men väldigt svullen i lymfkörtlen fortfarande. Melker ville inte gå till dagis när vi var hemma. Efter lite väl mycket tjafs på förmiddagen mellan dom små liven så gjorde jag varsin pastsallad och så gick vi till lekparken. Lekte en stund och knallade sen in i skogen och satte oss i mossan och käkade, mysigt. Synd att Ebbson var i skolan bara!

image319

Vi tog oss till Fruängen och där sprang vi på Ebbas klasskompis föräldrar med helghunden, hmmm väldigt snäll och söt hund, hhhmmmm...

Till slut var vi hemma igen och Ebba kom också hem. Stök, bök, röja, leka, fixa och laga mat.

Det visade sig vara en "riktig" stylist som kommer hit nästa vecka. Hon kommer hit två dagar innan fotograferingen och kollar vad hon behöver piffa till. Hon kunde gladeligen ge oss lite tips och råd om gardiner och annat. Så otroligt passande, nu får vi en kick i baken att komma igång med lägenheten igen... Tar hon med sig pengar också??? Hoppas det!

Nä nu ska jag sluta blogga och göra nåt vettigt, annars blir väl nån galen hahahaha!

JM ska fota vår lägenhet!

I slutet av nästa vecka ska JM fota vår lägenhet som jag skrev om för några dagar sedan. Dom har med en assistent som piffar lite om man vill och det var ju hur bra som helst :-))) Kan hon bara gå lös och piffa överallt och sen lämna det så????

Tävling hos Junitjej

Jag är med och tävlar om ett ett väldigt fint myspaket sponsrat av t4u.se. Jag hoppas verkligen att jag vinner det! Tävlingen arrangeras av Junitjej. Läs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora. Skynda dig nu och var med, du har bara fram till torsdag den 21/2 kl. 20.00 på dig.

image318

Helghund

image317

Vi funderar på att skaffa hund, hjälp jag hör hur min mamma skriker NEJ!!! och flera med henne, men det här är inte som en vanlig hund, det är i så fall en helghund. Det är inte hunden på bilden men det kommer i så fall sannolikt att bli en labrador. Det är hundar som håller på att tränas till blindhundar som på helgerna behöver få rensa huvudet och bara leka och vara vanliga hundar. Man har hunden i kanske ett halvår, på helger och eventuellt vid lov eller när tränaren behöver semester.

Ebbas klasskompis har en sån hund och det är självklart därifrån vi fått idén.  Ebbas klasskompis mamma förmedlade vårt namn till tjejen som tränar hundar. Vi ville mest ha information men nu ringde hon och sa att hennes kollega har en hund, NU!

För mig känns det lite för hastigt, tror att vi avvaktar, jag skulle gärna se att Tyra och Melker var ett år äldre... Så nu kan alla upprörda läsare slappna av, vi har inte tagit beslutet att skaffa hund - än, hihihi!!!!

Kan ju tillägga att man inte betalar någonting, inte ens maten tror jag, låter ju för bra för att vara sant! Eller hur??

Fem saker jag inte gillar

- telefonköer (just nu till sjukvårdsrådgivningen om barn)
- att ha sjuka barn som inte verkar bli bättre
- att försöka ge medicin till någon som vägrar
- att vara tokförkyld
- att inte få gå till jobbet

Junitjej utmanar sina läsare att skriva fem saker man inte gillar...

Bulle på halsen, kaksmulor i ögonen

Tyra har ju öroninflammation. Hon har de senaste dagarna varit lite piggare jämfört med hur hon var i helgen så hon låg i soffan i fyra dygn i stort sett. Men hon är ju långt ifrån sitt vanliga jag. Nu har hon en svullnad under det onda örat som närmar sig en halv tennisboll i storlek och man kan ju börja fantisera ihop dom mest hemska saker om vad denna svullnad är - på sjukvårdsrådgivningen på nätet stod det att man kan få en böld i hörselgången om man har riktig otur. Är det det?? Eller har ungen körtelfeber? Extrem trötthet stod det i beskrivningen på det och det stämmer väldigt bra. Eller är det nåt jättehemskt?

Kaksmulor i ögonen känns det som att jag har. Är det ett åldersfenomen att ögonen svider så närman blir förkyld? Kan inte påminna mig om att jag känt av ögonen förr? Just nu är jag nämligen okförkyld, under näsan är jag så där snyggt röd, man förundras över kroppens förmåga att producera snor snabbt osv

Två extremt gulliga saker har jag dock sett idag. Först en IKEA-kasse i modell mindre, låter ju fantastiskt guligt men den är det! Får se om jag orkar fota, liksom en exakt kopia av den vanliga blå IKEA-kassen men modell handväskestorlek, typ. Sen det gulligaste av allt var Melkers hjärta som han hade gjort till mig på dagis. Han har skrivit själv "Till mamma" och på baksidan står det Melker. Och så är det såklart en gubbe med mage på mitten av kortet. Det är väldigt viktigt för honom att påpeka att han ritar magar på sina gubbar. Han påpekar gärna för Tyra att hennes gubbar saknar magar. Sen att hon som är ett år yngre började rita huvudfotingar långt innan honom det är inte lika intressant antagligen...

Fröken på dagis trodde att Melker o Tyra skulle fylla fem och fyra snart för dom har sån koll på saker o ting men så är det ju inte, tre och fyra däremot. Men koll på läget har dom!

Nu ska jag surfa iväg på det fantastiska Blocket.se för att leta efter en 14tums-cykel!

blogg.se - hallå???

Hur segt var det här nu då? Inte går det att lämna kommentarer heller till andra bloggar, buuuu!!!

Doktorn idag

Var till doktorn med Tyras öra idag och det var ju var i hela hörselgången så vi fick antibiotika, Amimox.

Väl hemma igen efter en skön promenad då Melker faktiskt gick!!!, så var dte dags att få i Tyra medicinen. Föröskte blanda med saft, en klunk -Det är medicin!

Elaka mamman tar fram en sprut-grunka och gör som man ska, sakta mot kinden. Det tar några sekunder så kräks Tyra upp allt hon lyckats peta i sig under dagen över sig själv. Vad göra??? jag skiter nog i antibiotikan ändå... Det är ju inte värt 10 världskrig och 10 storkräk...

Nu sitter jag här och SLAPPAR! Jesper, Ebba och Melker åkte iväg så att Ebba får provköra sina skridskor innan onsdagen då hon ska åka med skolan. Synd att Melker inte hade skridskor, måste skaffa! Nu i kväll får han skjuts av Jesper istället.

Åter till Nelly Rapp och/eller Rapsbaggarna, ganska lika namn ju Rapp - Rapsbaggarna. MEN otroligt olika böcker, båda är very good. Nelly Rapp för en lågstadieelev och Rapsbaggarna för betydligt äldre  människor, typ vuxna!

Fotat lägenheten

Eller nja, badrum och kök har vi fotat. Det var bara att ta fram kameran och fota, jag menar vår diskbänk är alltid tom för att inte tala om bänken ovanpå tvättmaskinen och torktumlaren - aldrig har jag väl sett någon tvätthög där???!!! Men jaja, nu fick vi städat så här på söndag kväll.Nu kanske ni undrar vad dom egentligen ville se, jo alla dyra tillval vi gjorde - spottar i taket i både kök och badrum, kristallmosaik i både kök o badrum, badkar, rostfritt,  fläkten, komod osv... För att sen visa det i sin tidning som dom skickar till alla som står i deras kö för att få dem att inse att man måste lägga x antal tusenlappar på tillval... Dom =JM. Nu lät jag negativ om JM men det är jag absolut inte, allt med detta bygge och inflytt, tillval och annat har fungerat perfekt! Tvärtom skulle jag ge dem högsta betyg!!!

Huvudfotingar

Bjuder er på Melkers första och andra huvudfoting. Han har döpt dem till Melker och Tyra.

image310
Melker


image311
Tyra


Tyra har ju ritat huvudfotingar ett tag nu men här kommer en till, ville också vara med...
image312

Jan Lööf

Alltså jag är helt fast i barnbokens värld. Jag har nu läst sifferboken också och är så fascinerad av Jan Lööfs bilder som är så otroligt bra och man kan diskutera hur mycket som helst kring dem. Googlade snabbt på hans namn för att hitta hans hemsida. Det visar sig att Jan Lööf är en riktig skummis som inte visar sig så ofta. MEN det var han som spelade Janos i Tårtan! Nu bor han tydligen på en ö i Grekland men är väldigt anonym och visar sig sällan.

image309

Läs mer här om denna smarta barnboksförfattare. Tänk Sagan om det röda äpplet, den är verkligen smart.

Alfons Åberg

image308


Hmmm alla vet ju att Alfons INTE slåss!!! Men idag när vi läste boken om när Alfons träffar Viktor och Mållgan försvinner så står det att när dom blivit bäste-kompisar så är de inte lika snälla mot varandra längre, det händer att de slåss om vem som ska få köra tåget osv. På bilden river Alfons Viktor i håret. Hallå????

Sen i boken Mera monster Alfons så är Alfons sju år och har fått jobb som barnvakt åt Småtting som man kan gissa är 2 år typ. Hallå igen, vem låter en sjuåring vara barnvakt (över natten dssutom)?? Boken är skriven 1992.

(Det finns en jättescary Alfons bok som är så skumt filosofisk så man blir rädd, tror den heter Hur långt når Alfons Åberg. Där får man fundera över saker som detta: om någon klappar dig på axeln och du känner värme från handen, vems är då värmen på din axel - din eller den som klappade? Om du spottar på marken, är det då en del av dig som ligger på marken? osv )

Sen i Jan Lööfs bokstavsbok kommer vi till bokstaven C. En apa cyklar på en extremt hög enhjuling och ramlar. Tyras enda kommentar till denna bild alla gånger vi läst den idag är -Han har ingen hjälm!!

Ja, jag har läst för många barnböcker idag, och väldigt mycket Alfons och just Jan Löövs ABC. Den senare är otroligt häftig när man tittar lite närmare som jag har hunnit göra idag, hehe. Melker har stått i soffan och varje gång vi har bläddrat ett blad skulla han hoppa från soffan ner i våra säckar och skrika -Får jag presentera bokstaven ...!!! Vi har inte gjort detta bara en gång...

Nu tänker ni att jag borde kanske göra nåt annat med barnen men Tyra är sjuk med stort S. Har vi otur så är det trumhinnan som gått sönder för det är klet runt ena örat. Hon är så tjock i halsen så hon knappt kan prata... Hon sover i soffan, vaknar en stund, ser på Pippi eller vill läsa bok och somnar om igen. Petar sig i örat.

Nu ska jag sluta blogga för idag, tack o hej! Märkligt resultat i Melodifestivalen förresten...

Rum för barn på Kulturhuset

För några år sedan fanns ett barnbibliotek i Stockholm som var överlägset alla andra - barnbibblan på Kulturhuset. Här kunde man strosa omkring, fråga väldit duktiga barnbibliotikarier och LÅNA OCH LÄSA BÖCKER. Sen fick men en massa sponsorpengar från Åhlens och skulle skapa en fantastisk miljö att sitta och läsa i - i bästa Junibackenstil. Projektet lät fantastiskt, jag kommer ihåg att jag verkligen tänkte så.

När det sen stod klart gav jag mig iväg dit med min bokslukare Ebba. Det var några år sedan, Tyra var nyfödd och Melker var 1 år precis fyllda, hade precis lärt sig gå. Vi kommer till entren och möts av  ett tvärstopp för barnvgnar. Men sa jag undrande, jag har en nyfödd och en bebis till, akn ni göra ett undantag??? Nej du kan få låna en bärsele. Men jag har två små barn  och vi vill bara låna böcker till den stora tjejen. Nej, du får inte ta vagnen men jag kan hjälpa den stora tjejen. Helt omöjligt för ne småbarnsfamilj att komma in för att låna böcker. Jag var skitsur och vi gick.

idag var vi förbi igen och skulle bara låna en Nicke Nyfiken-bok. Tyra sov i vagnen så jag tänkte att jag kunde smita in snabbt med Melker. När vi kommer dit så är det KÖ! En får gå in när någon går ut. En bibliotikarie jobbade som vakt. Jag frågar -Är det kö för att låna böcker?!?!?!?! Nej, ska du bara låna böcker. Ja, det är ju ett bibliotek. Ja vi har EN plats där du kan ställa vagnen där inne om du har sovande barn (Tyra sov). Sen kommer märkligaste frågan av alla -Tror du att han klarar att gå ut sedan då? säger hon och nickar åt Melker. Jag fattar inte vad hon menar och säger återigen att vi ska ju bara låna böcker?!?! Jag förstod sen att hon trodde att Melker skulle tro att det avr så roligt där inne och vägra gå ut och då skulle vi ju ha trängt oss före i kön...

När jag kommer in inser jag att detta är inte ett bibliotek längre, det är ännu ett lekland men omgivet av böcker, barnen härjar runt som vildar, hippa föräldrar sitter i klungor på golvet och snackar, INGEN läser eller lånar böcker! Hit går man för att leka - gratis dessutom. Melker orkar inte ens hoppa ur vagnen. Jag ilar in och tar två Nicke-böcker och en Nelly Rapp. Går till lånedisken och kan inte låta bli att fråga mannen bakom disken -Är det alltid så här mycket folk??? -Idag är det väldigt lite folk, svarar han med en djuuuuup suck. Jag inser att detta är någon som står på min sida och säger -Vad synd att dom har förstört den här bibblan som var så bra! Nu lyser han upp och meddelar mig att jag gärna får lämna mina åsikter på Kulturhusets hemsida. har redan gjort det för flera år sedan men jag gör det gärna igen sa jag. Ja, du är inte ensam om dina åsikter fortsätter han...

Ursäkta alla föräldrar som hänger på Rum för barn -  get a life! Prova att låna en bok och sen dra vidare till ett lekland istället. Där är det tänkt att barn ska klättra springa skrika gråta fika osv. Och HALLÅ Kulturhuset, jag vill ha ett bibliotek tillbaka!!!

FRÄÄÄÄDAAAAG

Ja det är fredag igen. Jag var på Biologiska museet med ett gäng av eleverna idag. Det är inte jättekul där men den lilla grupp jag gick runt med var hur entusiastiska som helst. Mest fascinerande var valrossen som är så otroligt stor. Sen att det faktiskt är en riktig valross som är uppstoppad var ännu konstigare, hur tog man upp den, vad finns i den nu osv. Jag var tvungen att googla på valross och fick då lära mig att den väger 800-1000 kg.

Allt var frid och fröjd men sen ringde dagis och Tyra var febrig. Bara att åka hem. Hon är blek och trött och skruttig och fryser vilket hon aldrig gör annars. Lillfisen! Det var dessutom urkväder på vägen hem, snöstorm och svinkallt!

JM ringde idag och vill komma och fota vår lägenhet till deras tidning som går ut till alla i kön och till dom som köpt bostad av dom. My god! Men det var mest kök och badrum tror jag, hoppas jag. Hon som hade hand om tillvalen kom ihåg att våran blev så himla fin eftersom vi gjorde ganska många tillval med spottar i tak osv. Så nu i helgen blir det lite hemmagjord homestyling (vika och plocka undan tvättberget i badrummet och skura köksbänken haha) och sen fota själva lite hur det ser ut så att dom som gör tidningen kan säga bu eller bä. Kul? Jag vet inte riktigt, jobbigt.

Fika hela dagen och trevligt besök

Alla hjärtans dag idag. En trevlig sådan! Jiiihaaaaaa!

På jobbet var det AL-möte och det betyder en massa fika. Det betyder också livliga diskussioner i tre timmar. Idag blev det mycket prat kring några barn men det är så otroligt bra att vi har tid att göra det.

Nu var klockan 00.22 och jag har inte ens duschat... vad hände??? Jag skrev veckobrev lite för söligt kanske???

Pia med familj var här på fantastisk middag :-))) berättar mer i morgon. Väldigt trevligt var det att träffas, tar henne på orden och hälsar på i Göteborg ögonaböj!!

Café hela dagen

Mitt klassrum var café idag, Café Alfabetet. Det serverades Tt med bokstäver till (te med bokstavskex) och det var så mysigt. På borden var det tända ljus, blommor i form av blommande blåbärsris, mjölk, socker, "dukar" (laminerade ABC-plancher i A3 format) och en skål med bokstavskex. Barnen fick själva bestämma hur kexen skulle fördelas, för nästan alla gick det hur lätt som helst medan ett par barn var väldigt oroliga över om det var rättvist eller inte - intressant... Vi fikade på en stund och sen läste jag högt medan dom avslutade kexen. I slutet gjorde vi C-boken och alla var nöjda och glada, mysigt!

Nu måste jag försöka beta av några vokaler, gärna i eller e, tips på rolig idé någon??? Jag tror att jag ska göra igelkottar på Ii. Annars blir det nog så att vi planterar ärtor i äggkartonger på Ä, sätter svans på åsnan på Å.

I övrigt är det sjukligt i arbetslaget, idag var vi 4 av 7 på plats men dagen flöt på. Jag hoppas det kom en vikarie på eftermiddagen. Vädret är helt uppochner, riktig vårvärme, barnen ute i bara tjocktröjor, bladen på buskarna börjar slå ut, kastanjeträden på kyrkogården har stora knoppar .

Vilken konstig skolgårdsmiljö vi har egentligen på min skola, på baksidan är kyrkogården och på framsidan en av Sveriges minsta skolgårdar, går man 50 meter till höger så är det en brandstation, Sveriges äldsta eller nåt sånt, sen Björns trädgård - ett jäkla tillhåll men som blivit bättre.

Tyra och Melker hade varit ute hela förmiddagen och är jag hämtade vid 16 så hade dom varit ute sen 14. Tyra var pigg och glad på vägen hem men sen kom tröttheten och då kom även gråten. Hon grät och grät men piggade på sig efter maten. När vi läste saga "Knacka på" så tog Melker boken och läste den för mig, ordagrant, då bröt Tyra ihop totalt och somnade. Melker var hur lycklig som helst och ska ta med boken och läsa för sina kompisar på dagis. Det är en bra bok om man är en liten fis men jag är såååååå trött på den nu. Eller ännu värre Nalle. Nalle är gul, nalle har blåa byxor, här är nalle i sina blåa byxor, nalle har en vit haklapp, här är nalle i sina blåa byxor och sin vita haklapp osv osv, den boken hatar jag just nu!

Nähä jaha vad göra nu, duscha kanske. guuuu va tråkigt. I morgon kommer Pia och hälsar på i skolan, en kollega från förra året som övergivit Stockholm för Göteborg. Kul kul kul!! Hon kommer även hit en sväng på kvällen. Jag har bjudit in familjen på en fantastisk typ korvochmakaronmiddag. Fast det är ju alla hjärtans dag så man kanske borde laga till nåt mer spännande?? Köttbullar och makaroner, eller tom den chorizo som ligger i kylen, vilken sensation :-)) Men å andra sidan när man åker bort med familjen och ska äta ute med barnen så tänker man ju att "kunde dom inte ha vanliga jäkla makaroner och korv som ungarna äter????"

Tyra gråter nu för fjärde gången sen hon somnade, hon är dyngsur av svett och bara gråter och snyftar. Jag önskar att det var sportlov nästa vecka så hon fick pigga på sig, undrar om hon är riktigt okidoki egentligen?

Ingvar Lundberg

Jag har haft turen att få gå på en föreläsning idag med Ingvar Lundberg. Det handlade då såklart om läsinlärning. Ingvar är enligt mina kollgor över 80 år. Han pratade i en överfull aula i två timmar utan paus och det var så bra hela tiden. Jag hade kunnat lyssna mycket längre.

Han berättade bla att i USA hade man undersökt hur många ord en treåring har hunnit "utsättas" för, man mätte varje månad från födsel till 36 månaders ålder. I en välutbildad familj låg mängden på 35 miljoner ord. Mcyket uppmunrande fraser, bra, du är duktig, örsök igen så kan du ännu mer osv osv. I familjer med föräldrar som levde på socialbidrag osv låg antalet ord på 10 miljoner och mycket kommandoaktiga tillsägningar och negativa ord, nej, du får inte, sluta osv.

Så stor var skillnaden vid 3 års ålder... Tänk dig vid 10...

Sen återigen - läs för dina barn, läs läs läs! Någon annan undersökning hade visat på att mängden böcker man hade hemma överrensstämde med barnets intresse och förmåga att läsa osv. Otroligt luddigt ihågkommet av mig. Som Ingvar sa, om man läser högt får barnen höra orden mycket tydligare dessutom. Jag tänkte då att det beror ju på hur trött läsaren är...

Nu slår det mig att det är jag!!! som ska ha gjort en vettig läxa tills i morgon! Shit pommes frites! So long!

ingen rolig dag

Den här dagen blev inte bra. Man undrar varför livet inte bara kan vara enkelt ibland.

Barnen har varit otroligt snälla och rara. Dom små var totalt utmattade av att vara tillbaks på dagis, dessutom hade dom spenderat hela dagen utomhus. Man skulle ju tro att Tyra skulle sova som en stock då men innan kl var 22 hade hon skrikit och gråtit tre gånger, alltså hon somnade 19.45 men vaknar hela tiden på nätterna och ylar. Melker sover bredvid och snarkar på.

Ebba hängde med Nicole hem, tog en tur med grannhunden och allt var frid och fröjd. Bara jag som tycker att livet är tungt idag... Lite positivt var att jag glömde voltarenen hemma men min käke har inte värkt förrän nu, hurra hurra hurra en värktablettsfri dag idag!

jaha det blir nog inte roligare än så, tyvärr!

Stallet

Efter lite tjafs hit och dit följde hela gänget med till stallet. Jag skulle gärna följa med oftare men det är ett par barn av den mindre varianten som inte tycker det är lika kul. Eller jo en stund men Ebbas ridpass börjar ju 16 och slutar 17.30 och sen får man lägga till minst en timme i transport... Idag var vi dessutom och köpte nya ridbyxor innan. 479 kr skulle dom kosta, hualigen men men det är bara att betala och vara glad. I kassan säger tjejen 333 kr. Ehhh??? Vi har 30% rabatt på valfri vara just nu. Tack tack. Nu har vi ett barn som rider, tänk sen... Wow, tror vi lägger minst 1000 kr per månad på ridningen (om man slår ut allt på ett år) och då skulle man ju gärna egentligen låta Ebba gå på fler läger. Sen ska man lägga till bilkostnaden. Jaja.

Hur som helst så är Ebbson så duktig, galopperar för fullt och hoppar över hinder. Åter igen skulle man vilja ha den där braiga kameran... Eller hmmm vi har ju en sprillans digital videokamera på jobbet som ingen orkar lära sig, haha!!! Jag ska offra mig!

Nähä ni! Jag ska duscha av mig hästlukten och sussa. Tänk om jag faktiskt kan gå till jobbet imorgon. Känns lite tveksamt, barnen är pigga och far runt med risiga ändå. Melkers prick på hakan är bara röd nu. Hans humör har varit på topp ett tag nu, härligt att slippa allt skrikande. Kanske behövde dessa vilodagar. Snart får vi vila igen - sportlov, sen påsklov, sen förstamajlov, sen sommarlov...

Solong

Tävling

Vill jag ha tävlingsgrejer på min blogg?? Medan jag funderar på det så har jag det, för jag vill ha smultronte, skulle bli en bättre människa om jag fick dricka lite smultronte tror jag, låter så otroligt gott. Tar paus för att put the kettle on, vänta lite...

Ahhh Liptons blue fruits är inte så pjåkigt heller, eller är det för att jag har nybakt kanelbulle till??? Liptons hemsida däremot var så där, segt!

Okej, så här var det! Junitjej har en till tävling och nu ska jag vara med i den genom att berätta om den här på min blogg! Jag fattar inte om jag gör rätt nu egentligen, ska jag skriva mer?? Om Junitjej läser detta, please help me??

image306

Ja varför inte ha detta på min blogg. Ska ju själv surfa in på Coozy och glutta och det är väl ok när det är så fantastiska priser som smultronte...

So long farewell aufwiedersehn goodbye!

Ta en titt på ena storasyrrans blogg, hon har uppdaterat, hurra, fortsätt så! Nej hon heter inte Hildur, hon heter Anna men det var ju ganska upptaget... Nu kan vi utmana resten av systerskaran att blogga. Lotta kom igen nu, med alla fantastiska foton du tar!!!! Emma, hallå!!! Dukningar kanske??? Blev det lyckat förresten??

Bilder från helgen

Plötsligt var det väldigt kul att fota och idag gick jag och drömde om en bra kamera, dream on kan jag ju bara säga... Jag och barnen var ute här i parken och miljön är så häftig så det är mycket som skulle vara kul att fota, som den fina trappan som inte leder någonstans...

image294


Håll till godo med mina mobiltelefonsbilder... 60-talshuset i bakgrunden är snart ett minne blott, snart kommer landets största grävskopa och mejar ner det och istället byggs projekt Parkdammen där det faktiskt kommer finnas femmor... Hmmm, skriver upp en sån på min önskelista också och genast känns ju den där kameran inte så dyr längre, smart av mig!

Sen var jag tvungen att anvnda panoramafunktionen nr jag stod där vid trappan för det är ju lite roligt med blandningen av hus i parken, kolla: (lägger till en ä-knapp på önskelistan)

image295


60-talshuset i bakgrunden, en fin byggnad som vi ännu inte vet vad dom ska göra med, fik hoppas jag, och sen några av de nybyggda husen, inte våra dock. Jaha ja, vad har jag fotat mer??? Jo glada barn, otroligt glada barn som bara sa ja när jag frågade om vi skulle gå ut, detta har inte hänt på otroligt länge, kul!

Ebba ville inte vara med på bild... Melker och Tyra blundar med flit.


Häromdagen fotade jag något intressant, en megabrontostor lastbil vars förare trodde att han var megabrontobäst på att backa men han fick ge sig, tack för vår uteplats hade varit demolerad annars...

image304

Visst är uteplatsen fin by the way... Vi har 150!!!!!! buskar planterade men det enda som syns är bambupinnarna, 150 buskar!!! Jag kommer se till att det "bara" är 100 till sommaren. Sen ska jag ha blommor där så snart måste vi börja förkultivera här hemma hihihihi! Eller ska vi kanske köpa frötapeter och bara lägga ner i jorden, as simple as that.

Just det, bara en hoppbild på Melker igen, det är han som är strecket...

image305

I övrigt har vi bakat kanelbullar, 83 stycken. Melker ville ringa mormor och berätta att hon faktiskt inte behövde ta med bullar på tisdag för vi hade egna. Morfar hörde ordet kanelbullar och tyckte att de kunde komma och fika, dom var ju ändå ute och for. Så vi fick lite fikagäster, trevligt!

Melodifestivalen på kvällen, Amy Diamond var bäst och hon gick vidare också. Men Christer Sjögren - varför??? Vem har röstat på honom? Han kan få bli nästa års Peppe Eng/Lasse Brandeby i Let´s dance för det här var lika pinsamt!


Hos doktorn

Tyra var upp till 4 natten till torsdag. Ont i öronen! Lilla pruttgumma! Jag gjorde något jag aldrig brukar göra, ringde vårdcentralen och bokade tid. Tänkte passa på att kolla mitt käkonda på en gång men det kunde de inte ordna, bara barnen kunde få tid.

Vi hamnade hos en jättebra läkare, Melker satt kvar i väntrummet och Tyra var arg och skrek, men doktorn tog det lugnt och kollade öron och hals ändå. Tyra var röd i ena örat men inte läge för antibiotika. Jag sa att det är aldrig läge för det eftersom jag aldrig kommer kunna få i henne det... Fräck som jag var frågade jag om mitt käkonda och jag tjänade antagligen in 160 kr eller vad det kostar. Snälla doktorn kollade mina ron, näsan och halsen och allt var toppen - återstår alltså tänderna ändå!!!

Melker närmade sig doktorns rum, stannade utanför i korridoren och gömde sig i vagnen. Envis doktor gick ut i korridoren för att få en skymt av Melkers svinkoppor medan jag bände bort armar som han höll för. Inte läge för antibiotika där heller.

Melker har varit på toppenhumör hela dagen (förutom hos doktorn då) och var hur pigg som helst på vägen hem. Jag fotade honom tills kameraminnet tog slut, han ville att jag skulle fota när han var i luften... resultat kommer här...Detta inlägg blev en dag försenat pga av blogg.se

Den långa onödiga jakten på kexen...

image287


På en av mina favvobloggar läste jag häromdagen om Göteborgskex nya Brago bokstavskex. Igår nr vi var ute och for skulle vi köpa dem för att roa sjuklingarna här hemma men vi glömde bort dem. Idag efter läkarbesöket skulle vi återigen på bokstavskexjakt. Från älvsjö tog vi bussen till Kungens kurva och satsade på att de stora affärerna skulle ha dem. Först in på IKEA för en korv och DÄR fanns bokstavskex men bara med bokstäverna IKEA såklart. Vi köpte två paket, kostade 10kr styck. Fullkorn och hela klabbet precis som det stod om Göteborgskexen. Sen vidare mot Ica Kvantum och City Gross men ingen hade kexen!!!

Tillbaks till bussen, vi landade i Fruängen och jag sa till Melker - Vi gör ett sista försök på vårat lilla Konsum och där!!!!! fanns dom. Vi köpte ett paket för 21.90 kr och öppnade genast för att jämföra, såg exakt likadana ut och smakade samma men kostade mycket mer.Nu MÅSTE jag använda dessa nästa vecka på nåt sätt i undervisningen men det får väl bli IKEAs variant av kostnadsskäl... Men bokstavskex, hmmm vilken bokstav kan det bli?? K som i kex är taget, vi kanske ska ha bokstavscafé - C, äta bokstavskex och dricka T . Bokstaven t har jag dock redan haft.

Jaja nog tjatat om dessa kex men lite roliga är dom allt. Det finns dessutom en spelplan på Göteborgskex hemsida att ladda ner så kan man lägga någon typ av korsord med kexen.

j

Tävling

Jag får för mig att det är roligare att steka hjärtformade pannkakor och därför är jag med i tävlingen hos Junitjej.

Läs här:
Vi börjar ju närma oss Alla Hjärtans Dag. Det har väl inte undgått någon?! Bara på grund av detta, så har du nu chans att vinna ett hjärtformad stekpanna från Candiie.com. Stekpannan är underbar att steka ägg eller pannkakor i. Diameter ca 15cm. För att kunna vinna, måste du skriva om tävlingen på din blogg. Du måste också länka till Junitjej.

Roligt...

Fick denna på min mail, tack Cathrin!!!


Det var en svensk kille som åkte ner till Australien och började jobba på en oljeplattform.

Veckorna gick och han kände sig väldigt ensam för det fanns ingen annan från Sverige där. Men så en dag kommer det två st norrmän till plattformen och de tre blir allra bästa vänner, varje dag efter jobbets slut går dom tre grabbarna till puben på plattformen och detta håller på i flera månader tills svensken omkommer i en olycka... Då säger den ene norrmannen till den andra:
- Nu måste vi kolla en sak på svensken innan dom fraktar bort kroppen härifrån!
 - Vadå, säger den andre norrmannen?
- Jo, vi måste kolla om han har två rövhål!!
- Men herregud, man kan väl inte ha två rövhål?
- Joooo! Men har du inte hört vad bartendern säger varje gång vi kommer in på puben? >
- Heres comes the Swede with the two assholes again!!!

Ja vad ska man ha för rubrik - svammel kanske??

Mitt tangentbord är roligt, det är alltid en tangent som är lite seg men inte alltid samma. Länge var det ääää men sen har det avrit ooooo men idag ville mmmm inte vara med och leka men nu är den back again. Min kära dator har dessutom spruckit, tror att de små barnen hängt med sina armbågar lite för hårt på den. Sen när man tar in bilder i word så hänger den sig hela tiden - himla bra dator faktiskt! Eller sbs, skit bakom spakarna.

Jag har insett att jag måste vara hemma med Melkermannen imorgon. Prickarna har inspekterats med pannlampa och dom ser ut som skolboksexempel av impetigo, gula äckliga. Nu kan någon väldigt klok person berätta för mig hur jag 1 ska kunna ta bort skorporna varje dag och smörja in med salva samt 2 få i barnet en penicillinkur. Kommer garanterat misslyckas med båda sakerna. Sen kanske det allra första - gå till doktorn - det kan man ju bara fetglömma, inte ens jag fick titta på blåsorna. Kan doktorer komma när barnen sover och använda pannlampa??? Sist jag var hos doktorn med Tyra för hennes eventuella ögoninfektion så sov hon riktigt djup så doktorn kunde titta under ögonlocken utan att hon reagerade, perfekt. Hmm kanske att bvc har en läkare på besök imorgon, fast var ligger bvc??? Det påminner mig om att bvc-tanten ringde mig när jag var i London, kanske ska ringa tillbaka?!

Har suttit och läst i bloggen idag, gamla inlägg och det är ju faktiskt kul. Just nu är jag sämst på att lägga in bilder och så men men... bara för det MÅSTE jag visa några snögubbar som barnen på jobbet gjort - sååååå söta!!Sen en snöbild från helgen på Melker och vår supercoola snowracer

image286

Dagens sämsta

Junitjej hade ett nytt fotouppdrag och observera att det inte är bildkvalitén som är viktig. Dagens sämsta är pricken på Melkers haka och i mungipan, syns knappt på bilden, som jag tror är svinkoppor... BLÄ!!!! Får mig att tänka på när skrutten hade vattenkoppor... Tur att det inte är lika prickigt! Fasen, behöver väl gå till doktorn då bergis, suck!!

image278

Hurra hurra hurra hurra för min blogg

 (Detta inlägg skrevs den 3 februari men gick inte att publicera...) Igår  blev bloggen 1år och jag glömde bort det, jag kom ihåg det i fredags och skulle skriva om det igår hade jag tänkt men glömde bort tills jag läste en annan tjejs blogg. Hon hade glömt bort ettårsdagen av sin blogg i fredags.

Och varför i hela friden var det så viktigt nu då??

Kanske för att jag tycker att alla kunde blogga eller skriva privat dagbok för det är faktiskt lite kul att glutta tillbaka. Sen är ju denna blogg lite censurerad från trista saker så man kan ju inbilla sig att man har värsta happylivet året om när man läser bakåt vad som hänt!

Sen är det lite kul att det är ett lass med människor som läser här och ibland skriver kommentarer (det sistnämnda är vääldigt uppskattat, läsningen också såklart!!!)

Nu skriker ett barn i vanlig ordning... Suck!

Nynäshamn

Dagen skulle ju börja lugnt, småbarnen hos mormor och morfar, bara Ebba hemma. Men oj så fel det kan bli, en viss pruttunge passade på att leva rövare och bar sej märkligt åt. Det hela slutade med att Ebba fick följa med mig till tandis och sen till mitt jobb.

Anledningen till tandis är min värk i käke, öra, bihålor och huvud på högra sidan av huvudet, det gör ont hela tiden. tandläkaren kunde inte hitta något, kanske kanske att visdomstanden skulle behöva ryckas ut eller nåt men inget hon kunde se...

Sen tog vi i alla fall tunnelbanan till mitt jobb. Ebba skulle ju ligga och slappa där och läsa eller så eftersom hon kändes febrig på morgonen. Men jag skulle ju på biologiska museet så hon fick hänga med dit. Biologiska museet var sådär, en massa uppstoppade djur och vad hade det med vårt vintertema att göra egentligen :-))) Jaja, sagt och gjort - sen en sölig promenad hem från Slussen till skolan för att fördröja tiden lite. Efter lunch skulle vi börja tillverka egna museimontrar och barnen blev väldigt engagerade. Över Stjärnan vilade en stark positiv energi med barn som jobbade febrilt med att skapa på olika sätt, så häftigt! Några byggde hus av roliga udda material som salta pinnar och knäckemackor, några gjorde snögubbar av gips (grymt söta) och sen våra museimontrar. Vi hade räknat med att de skulle slabba ihop nåt på en kvart men ack så fel, skapa skapa skapa - kul!!!

Ebba och jag tog bussen från Gullmars ner till Nynäs. En sväng på stan och snabbt köp av jeans till Ebbson, yes!! Sen inhandla mys, missa bussen, ordna skjuts med snäll syster Anna. Sen kramkalas med Melker och Tyra. Många goa kramar!! Dom hade varit på Mora Träsk med mormor. Efter en halvtimme gav min mamma upp eftersom Tyra ville gå hem och Melker vägrade taav sig overallen, de ville inte!! Stackars mormor!

Vi käkade go mat, jag fick en voltaren och en alvedon och värken släppte för en stund, skönt, nu är den dock tillbaka! Melker och Tyra somnade till 20 och jag fick se Let´s dance och Hjälp i lugn och ro! Nu borde jag gå och sova så käken får vila - undrar vad som är fel!!

T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.