Rum för barn på Kulturhuset

För några år sedan fanns ett barnbibliotek i Stockholm som var överlägset alla andra - barnbibblan på Kulturhuset. Här kunde man strosa omkring, fråga väldit duktiga barnbibliotikarier och LÅNA OCH LÄSA BÖCKER. Sen fick men en massa sponsorpengar från Åhlens och skulle skapa en fantastisk miljö att sitta och läsa i - i bästa Junibackenstil. Projektet lät fantastiskt, jag kommer ihåg att jag verkligen tänkte så.

När det sen stod klart gav jag mig iväg dit med min bokslukare Ebba. Det var några år sedan, Tyra var nyfödd och Melker var 1 år precis fyllda, hade precis lärt sig gå. Vi kommer till entren och möts av  ett tvärstopp för barnvgnar. Men sa jag undrande, jag har en nyfödd och en bebis till, akn ni göra ett undantag??? Nej du kan få låna en bärsele. Men jag har två små barn  och vi vill bara låna böcker till den stora tjejen. Nej, du får inte ta vagnen men jag kan hjälpa den stora tjejen. Helt omöjligt för ne småbarnsfamilj att komma in för att låna böcker. Jag var skitsur och vi gick.

idag var vi förbi igen och skulle bara låna en Nicke Nyfiken-bok. Tyra sov i vagnen så jag tänkte att jag kunde smita in snabbt med Melker. När vi kommer dit så är det KÖ! En får gå in när någon går ut. En bibliotikarie jobbade som vakt. Jag frågar -Är det kö för att låna böcker?!?!?!?! Nej, ska du bara låna böcker. Ja, det är ju ett bibliotek. Ja vi har EN plats där du kan ställa vagnen där inne om du har sovande barn (Tyra sov). Sen kommer märkligaste frågan av alla -Tror du att han klarar att gå ut sedan då? säger hon och nickar åt Melker. Jag fattar inte vad hon menar och säger återigen att vi ska ju bara låna böcker?!?! Jag förstod sen att hon trodde att Melker skulle tro att det avr så roligt där inne och vägra gå ut och då skulle vi ju ha trängt oss före i kön...

När jag kommer in inser jag att detta är inte ett bibliotek längre, det är ännu ett lekland men omgivet av böcker, barnen härjar runt som vildar, hippa föräldrar sitter i klungor på golvet och snackar, INGEN läser eller lånar böcker! Hit går man för att leka - gratis dessutom. Melker orkar inte ens hoppa ur vagnen. Jag ilar in och tar två Nicke-böcker och en Nelly Rapp. Går till lånedisken och kan inte låta bli att fråga mannen bakom disken -Är det alltid så här mycket folk??? -Idag är det väldigt lite folk, svarar han med en djuuuuup suck. Jag inser att detta är någon som står på min sida och säger -Vad synd att dom har förstört den här bibblan som var så bra! Nu lyser han upp och meddelar mig att jag gärna får lämna mina åsikter på Kulturhusets hemsida. har redan gjort det för flera år sedan men jag gör det gärna igen sa jag. Ja, du är inte ensam om dina åsikter fortsätter han...

Ursäkta alla föräldrar som hänger på Rum för barn -  get a life! Prova att låna en bok och sen dra vidare till ett lekland istället. Där är det tänkt att barn ska klättra springa skrika gråta fika osv. Och HALLÅ Kulturhuset, jag vill ha ett bibliotek tillbaka!!!








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo