Jan Lööf

Alltså jag är helt fast i barnbokens värld. Jag har nu läst sifferboken också och är så fascinerad av Jan Lööfs bilder som är så otroligt bra och man kan diskutera hur mycket som helst kring dem. Googlade snabbt på hans namn för att hitta hans hemsida. Det visar sig att Jan Lööf är en riktig skummis som inte visar sig så ofta. MEN det var han som spelade Janos i Tårtan! Nu bor han tydligen på en ö i Grekland men är väldigt anonym och visar sig sällan.

image309

Läs mer här om denna smarta barnboksförfattare. Tänk Sagan om det röda äpplet, den är verkligen smart.

Hej Petra,

Gillar verkligen din blogg som du vet! Ligger just nu i sängen och läser med en sovande Alazoa bredvid mig. Hon blir 12 dagar idag! Nu är vi en småbarnsfamilj på riktigt.

Som utlandssvensk är det inte alltid helt lätt att hänga med i svenska barnbokssvängar, men eftersom jag och Videl (som är 2,5) läser massor uppmanar jag alltid släkt och vänner att ta med sig böcker från Sverige när de kommer hit. Ett litet tips till din blogg är att lägga ut en litteraturlista du rekommenderar, det skulle vara så himla kul att ta del av.

På engelska älskar Videl the Gruffalo och Room on the Broom (www.gruffalo.com).

Kram kram

2008-02-17 - 17:34:54

MEn Marika!!! Grufalon och även efterföljaren Lill-Gruffalon och Häxan (den om kavsten) är mina två absoluta favoriter!! Märkligt!!! Alla Axel Scheffer-böcker är mina favvosar för den delen. Det finns en som heter Mamma tror jag om en liten apa som letar efter sin mamma - very nice. Stod oh dregla över dessa böcker när jag var i London för ett tag sen. Ska hädanefter komma ihåg att skriva upp alla bra böcker vi läser!

Men grattis!!!!!!! jag visste inte ens! Hur uttalas nu Alazoa?? 10000000 grattis, vad kul! Lika söt som Videl???

2008-02-17 - 18:02:47

Alazoa är ett afrikanskt namn som betyder woman of strength. Det uttalas typ Alessoa (som en afrikansk version av Alicia), om du förstår. Hon är jättesöt (but of course!), ser precis ut som Videl som nyfödd, de blir nog rätt lika. Jag ammar för fullt, har bara fyra månader mammaledigt (det är grymt!!) så jag måste fylla upp henne medan jag kan.

Visst är Axel Scheffer bäst? Vi har även CDs som Videl brukar lyssna på i sängen innan han ska sova.

Kram

2008-02-17 - 23:49:10








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo