Alfons Åberg

image308


Hmmm alla vet ju att Alfons INTE slåss!!! Men idag när vi läste boken om när Alfons träffar Viktor och Mållgan försvinner så står det att när dom blivit bäste-kompisar så är de inte lika snälla mot varandra längre, det händer att de slåss om vem som ska få köra tåget osv. På bilden river Alfons Viktor i håret. Hallå????

Sen i boken Mera monster Alfons så är Alfons sju år och har fått jobb som barnvakt åt Småtting som man kan gissa är 2 år typ. Hallå igen, vem låter en sjuåring vara barnvakt (över natten dssutom)?? Boken är skriven 1992.

(Det finns en jättescary Alfons bok som är så skumt filosofisk så man blir rädd, tror den heter Hur långt når Alfons Åberg. Där får man fundera över saker som detta: om någon klappar dig på axeln och du känner värme från handen, vems är då värmen på din axel - din eller den som klappade? Om du spottar på marken, är det då en del av dig som ligger på marken? osv )

Sen i Jan Lööfs bokstavsbok kommer vi till bokstaven C. En apa cyklar på en extremt hög enhjuling och ramlar. Tyras enda kommentar till denna bild alla gånger vi läst den idag är -Han har ingen hjälm!!

Ja, jag har läst för många barnböcker idag, och väldigt mycket Alfons och just Jan Löövs ABC. Den senare är otroligt häftig när man tittar lite närmare som jag har hunnit göra idag, hehe. Melker har stått i soffan och varje gång vi har bläddrat ett blad skulla han hoppa från soffan ner i våra säckar och skrika -Får jag presentera bokstaven ...!!! Vi har inte gjort detta bara en gång...

Nu tänker ni att jag borde kanske göra nåt annat med barnen men Tyra är sjuk med stort S. Har vi otur så är det trumhinnan som gått sönder för det är klet runt ena örat. Hon är så tjock i halsen så hon knappt kan prata... Hon sover i soffan, vaknar en stund, ser på Pippi eller vill läsa bok och somnar om igen. Petar sig i örat.

Nu ska jag sluta blogga för idag, tack o hej! Märkligt resultat i Melodifestivalen förresten...








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo