idétorka

Sitter här och ska kläcka bra trollidéer. På fredag börjar nästa del av sagotemat på jobbet - Troll. Vad gör man i ämnet svenska kring troll med ett gäng 6-åringar. Hmm nu kom jag kanske på det ändå... På fredag ska dom få gå en promenad i skogen och när dom kommer tillbaka kommer de vara förvandlade till troll. På olika stationer i skogen ska dom göra följande:
1. Göra så många tofsar i håret som möjligt med hjälp av gummisnoddar.
2. Smutsa ner ansiktet med ansiktsfärg.
3. Gör en svans av snöre och pinne/kotte eller liknande.

Om jag fotar alla barn som troll, skriver ut bilderna och sen låter dem skriva fakta om "sitt eget" troll. Typ namn, födelsedag, ort, intressen, favoritmat, bästa färg med mera. Då kan dom ju själva hitta på fantasigrejer eller skriva sanningsenligt. Hmm kanske en bra idé. Kan ju avsluta med att de får skriva sin bästa trolleriramsa. Hmm ja nu börjar det likna något.

Idén med stationerna är snodd från någon annan skola via internet, vet tyvärr inte vilken, har tappat den länken.

Jaha, då var problemet löst!! Apropå troll så finns det en massa bra idéer på sidan "Ingelas lekstuga". Bland annat tipsar hon om två trollspel på denna hemsida.

I övrigt så har Ebba och Jesper varit på fotboll idag och DJURGÅRDEN vann!!

image20


Jag sitter själv här hemma medan Jesper hämtar sina föräldrar på Arlanda. Jag trodde det var en hallucination när jag såg en halv Marabou mjölkchoklad med daim i min ryggsäck. Har druckit ett stort glas te med choklad till - otroligt gott men ack så onyttigt!

Jag har faktiskt klippt mig idag, jag hade inte löss denna gång! Yes! Frisören sa att hon skulle ringa mig nästa gång de vill göra en makeover på ett hår och fota för då klipper hon, slingar och färgar. Mitt hår var bra till det eftersom det finns en del att klippa av... Helt okej om dom bara fotar håret, haha! Min klippning syns inte så mycket men den känns, otroligt skönt att blli av med lite kalufs! Mamma var barnvakt idag igen, känns som om hon pendlar till oss just nu! Men hon fick i alla fall en fin fågelholk tillbaka, plockade den från marken igår (ej från ett träd!) under min promenad. Blir fin i något av hennes trdgårdsarrangemang i sommar!

image21

Nej nu väntar trolljobbet igen men nu vet jag vad jag ska göra i alla fall!

Men vad du håller på och hittar på roliga saker med dina skolbarn!!! Tänk på min tid då fick man minsann...bla...blaa...blaa

Jamen alltså. Jag är inte arg hela tiden. Det är mest när Henrik är i närheten ;-), nädå, men det är upp och ner, i lördags var humöret helt okej.
Jag är inte rädd för dej...längre *ler*.....haha, det är komiskt, jag har ju nästan varit rädd för dej. För typ...hur länge har ni vart tillsammans egentligen???, jamen i början där...när jag var galen å sådär. Då var du LÄSKIG ju!!!!! *s*

Vill gärna följa med till den där 4-h gården!!

Sköt om er!!

2007-04-17 - 18:30:09

Jag tycker det var ett hemskt fult märke där i mitten på inlägget...ta bort! NU!

2007-04-17 - 18:30:45








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo