20 juni Kolmården

Dags för ett efterlängtat besök på Kolmården. Parkeringen på Kolmården var ganska tom vilket kändes hoppfullt och mycket riktigt så var det ett ganska folktomt Kolmården, hurra! Barnen hade siktat in sig på Safariparken så vi började vandra ditåt. På vägen dit såg vi en massa trevliga djur som noshörningar, apor, zebror, kameler (som såg bedrövliga ut) mm. Väl framme vid linbanan/safarit så var det noll personer i kö. Här har jag hört att man kan få stå väldigt länge i kö men vi kunde knata rakt in och hoppa på. Mängden djur vi såg var väl inte enorm men kul ändå och lite älgar är ju aldrig fel, inte giraffer heller för den delen!
 
Efter detta var det delfindags men först hann vi äta mat. Vi kom in bland dom sista till delfinförestälkningen men hade tur för vakten visade oss platser på andra raden så vi satt jättebra. Dom bakom verkade dock en aning störda över att dom behövde ha folk framför sig?? Suck! Delfinföreställningen var bra, det spelar ju egentligen itne någon roll vad dom gör, alla blir glada av lite hoppande delfiner.
 
Sen var det tigerdags och åter igen hade vi tur - en djurskötare stod och berättade om tigrarna och småmatade dem så att de kom fram. Sen kastade de ner lite kött och vi fick se tigrarna väldigt bra, häftigt! De är ju mycket större än man någonsin kan tro och otroligt fina!
 
Vi hamnade i Kulmården där Tyra och Melker blev ännu svettigare bland de höga rutschkanorna. Vi letade efter ett klass men många kiosker hade stängt eftersom det fortfarande inte var högsäsong. Vid 17 stängde de och vi åkte hem - väldigt mysig dag! Barnen höll sams! och föräldrarna med hahaha!
T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo