Dagis

Eftersom vi var så missnöjda med det dagis vi står i kö för så ringde jag runt till några andra igår. Jag fick tag på en rektor som det visst heter om man är ansvarig för en förskola. Hon höll på att starta upp flera förskolor precis nu och på en som ska heta Balthasar (efter professor Balthasar) så fanns det platser och hon såg gärna att Melker och Tyra blev inskolade direkt när mitt sommarlov börjar! Skulle passa oss otroligt bra! Dom samarbetade med Tom Tit och var inlästa på Regio Emilia-pedagogik. 42 barn på 9 vuxna delade i tre grupper i helt nya lokaler. De kommer arbeta naturvetenskapligt och forskande men även med miljötänk, återvinning och så.

Låter otroligt bra men man kan inget veta eftersom förskolan inte existerar än!! MEN det kan inte vara sämre än det vi sett!

Problemet för oss är nog att vi har ett suveränt dagis med fantastiska pedagoger som jobbar otroligt kreativt. Det skulle vara en dröm att få jobba där bara för att få se. Just nu är det Pippi-tema (valt utifrån barnens intresse, hehe!!) och dom har gjort Pippis flätor i lera, de har scannat av ett foto på Pippi och plockat bort ansiktet och sedan låtit de små rita dit öga näsa mun, de har ett Pippihus, de har en Lilla Gubben, de sjunger, barnen får berätta mm mm. Går liskom inte att beskriva. Och att Tyra kan härja fritt i deras verkstad är en gåta för mig eftersom barnens alster står i golvhöjd men det går tydligen!!

Det här gör det otroligt svårt och sorgligt att behöva leta efter ett nytt dagis men det är ett ont måste! Bara hoppas det kommer kännas någorlunda sen!








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo