Tuppjuck

Tuppjuck fick jag på dagis idag. Det var en fullkomligt hysterisk morgon, barn som var snortrötta, inte ville till dagis. Nr vi kommer dit så är det "fel" personal på gården och mina kottar VILL INTE!!!! Jag lämnar en ledsen kille inne och en tokargledsen Tyris på gården, fasthållen av en fröken och vrålandes MAAAMMMMAAAAA! Då säger en i personalen till mig -Har du bråttom eller? -JA!! jag är jättesen och jag måste springa för Tyra är ledsen och springer efter mig (som om hon inte hörde Tyras vrål eller såg?????) -Ok jag tänkte bara säga att Tyra ska byta avdelning. Moooorrrrrrr! Höll på att få  hjärnblödning på stört men ilade iväg. Ringde lite senare för att kolla hur det gått med Tyra och självklart var det samma person som svarade. jag var bara tvungen helt enkelt att tala om att jag tyckte att "det var inte så smart att börja prata med mig om det precis då". Hon bad om ursäkt och sa att hon hade ångrat sig efter men att hon var så stressad eftersom hon jobbar så lite och ingen verkade ta upp det här med mig.

Senare på dagen ringer jag upp igen för att få veta mer om deras planer men det samtalet blev inget vidare heller. Jag frågar hur de tänker göra för att skola över Tyra på Melkers avdelning. Fröken i telefonen svarar att de tex erbjudit henne att gå in och leka alternativt sova middag på den andra avdelningen, det hade de gjort redan igår. Men igår hade ni ju inte ens pratat med oss om det här, har ni börjat skola in henne på en ny avdelning utan att kolla med oss först. En arg röst svarar - Det sa jag INTE!!! Jag erbjd henne bara om hon ville. Jag ger mig inte utan säger -ja, du erbjöd det eftersom du antar att hon snart ska byta avdelning. -Nej, så var det INTE! sen säger hon att det typ blivit bestämt dagen innan och varför är då denna person på morgonen stressad över att ingen atr upp det här med mig.

Jag ber om en plan över hur detta är tänkt, berättar att inskolningen i somras var virrig för mig och saker och ting ändrades från dag till dag och därför vill jag att dom nu funderar över vad som är bäst för Tyra och gör upp en plan. En mycket besvärad fröken suckar djupt och jag kan nästan höra hennes tankar "jävla idiotkärring" genom luren.

Det knasiga i det hela är att vi inte alls har något emot att hon byter avdelning men att framföra det på detta klumpiga sätt och utan att ha tänkt igenom hur det ska gå till, det är sååå dumt. Jag blir så irriterad över att de ställer till det för sig själva. Dom måste bli tydliga med sin information men det går bara inte! Fan att det ska vara så svårt.

Ja det här har upptagit mina tankar idag. På jobbet var det bra. Mamma hämtade mina gullungar plus Ebbas kompis. På vår pedagogiska konferens diskuterades utvecklingssamtal, om hur man kan våndas inför vissa samtal för att föräldrarna är så knepiga och just idag så känner jag mig som en av dom föräldrarna som dom fasar för att träffa imorgon. Wow, jag som aldrig brukar gnälla så här men jag fick bara nog!

Sen har jag fått ett mail från USA. Min syster när jag var utbytesstudent har svarat på mitt mail. jag lyckades luska fram hennes mailadress via facebook, otroligt. Hon var hemmafru med fyra barn och hade skola för dem hemma. God bless you stod det som avslutning, my God säger jag bara! Hon insåg att jag behövde lite blessing efter att ha läst att jag lever i synd med Jesper och har gjort i 16 år. Det var kul att höra ifrån henne. Nääää solong farewell aufwiedersehn goodbye and God bless you för fasen.

Jag ser att du hade en dålig dag! Kanske det hela ser lite annorlunda ut idag?
Kram
Pappa

2007-11-21 - 08:37:35
May

Ha ha ha! GUD vad roligt det var att du har haft kontakt med din FAVVOsyster där borta:) Det var tur att hon inte kunde svenska och tjuvläsa alla brev jag fick när du var där. Men SÅKLART är hon hemmafru med många barn nu, hade man kunnat tro något annat. Gud är med dig Petra, för fasen!


Och sen till det tråkiga på dagis. Blä, jag förstår dig så väl. Men stå på dig. Det är en yrkesskada att tänka på hur man uppfattas som förälder, det måste man försöka släppa. Du har rätt att reagera, det är bara ni som föräldrar som kan göra det för Tyra, ju! Även om de har en bra tanke bakom sitt beteende, måste man kunna framföra den på ett vettigt sätt, och framförallt innan man börjar genomgöra något, såklart. Det kommer att sluta bra, det tror jag. Kram May

2007-11-21 - 10:32:22








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo