Pseudotvillingar

När jag var gravid med Tyra läste jag om pseudotvillingar, dvs syskon som är födda tätt (mindre än 18 månader i mellan tror jag det är). Det man kunde läsa var oftast negativt. Kommer så väl ihåg att någon skrev att det var extra dåligt om man fick pojke först och flicka sen för flickorna går om pojkarna i utvecklingen väldigt snabbt. Mellan Melker och Tyra skiljer det ett år och nästan en månad. Och nu börjar det hända saker! Tyra satt här idag och ritade huvudfoting efter huvudfoting, grymt söta. Melker har ritat en för ett tag sen men mest av en slump tror jag. Tyra är den som vill sitta på potta eller toaletten. Hon använder inte heller napp men har aldrig gjort. Hmmm. Det som Melker kan/har som Tyra helt saknar, det är gränser. Hur arg man än blir så tar hon det inte på allvar. Hon biter, klöser för att i nästa sekund vara den mest hjälpsamma rara lilla varelse som finns på jorden. Hon hoppar från höga höjder, vågar det mesta osv Melkermannen kommer nog få jobba hårt för att hänga med lillasyster. Fast enligt henne själv är det ju hon som är storebror...

För övrigt är det sjukstuga här hemma. Någon slags kombinerad feber, snor och magsjuka - med en släng av röda fläckar på kvällskvisten. Blä! Jag har varit hemma med två dönickar. En kräkomgång för Melkers del men inte mer sen, peppar peppar! Ska förresten käka peppar nu för att undvika att jag själv blir sjuk! Ska tydligen hjälpa.

Måste visa dagens bilder! Plus lite nallar från mitt klassrum.

image227

image228

image229

Ps. Två månader till julafton idag!

Jag har också läst det där med pseudotvillingar, men på ett föredrag jag var på med en syskonforskare så sa hon att "har man barn tätt så får man göra samma sak som om man har planterat växter för tätt, man får pyssla om dem lite extra och se till att de får lite mer sol och vatten".

2007-10-27 - 16:07:59

Men det var ju himla bra sagt, faktiskt. Det jag glömde att skriva var att jag faktiskt ser väldigt många fördelar med att ha dem så tätt. De har ju trots allt varandra när det ska spelas spel mm. Ebba var ju ensam tills hon var 6 år och det har ju också för och nackdelar. Va´ kul att du tittade in!!

2007-10-27 - 22:58:01

Ditt klassrum ser ut som mitt vardagsrum!

2007-10-28 - 10:18:59

Jag skammer bort min dotter med leksaker. Precis sa som jag kritiserade folk att gora forut! Dessutom ar jag overkanslig mot damm, sa jag antar att det inte ar sa positivt....for mig.
Vi bor i sodra Italien, Puglia (klacken) Diamante vet jag inte var det ar, later som Rivieran?

2007-10-28 - 20:52:31

Aha, Calabrien. Dar ater man gott - starkt.
Jag far val skylla pa att jag har nall-vecka hela tiden da!;)

2007-10-29 - 00:58:47








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo