Café hela dagen

Mitt klassrum var café idag, Café Alfabetet. Det serverades Tt med bokstäver till (te med bokstavskex) och det var så mysigt. På borden var det tända ljus, blommor i form av blommande blåbärsris, mjölk, socker, "dukar" (laminerade ABC-plancher i A3 format) och en skål med bokstavskex. Barnen fick själva bestämma hur kexen skulle fördelas, för nästan alla gick det hur lätt som helst medan ett par barn var väldigt oroliga över om det var rättvist eller inte - intressant... Vi fikade på en stund och sen läste jag högt medan dom avslutade kexen. I slutet gjorde vi C-boken och alla var nöjda och glada, mysigt!

Nu måste jag försöka beta av några vokaler, gärna i eller e, tips på rolig idé någon??? Jag tror att jag ska göra igelkottar på Ii. Annars blir det nog så att vi planterar ärtor i äggkartonger på Ä, sätter svans på åsnan på Å.

I övrigt är det sjukligt i arbetslaget, idag var vi 4 av 7 på plats men dagen flöt på. Jag hoppas det kom en vikarie på eftermiddagen. Vädret är helt uppochner, riktig vårvärme, barnen ute i bara tjocktröjor, bladen på buskarna börjar slå ut, kastanjeträden på kyrkogården har stora knoppar .

Vilken konstig skolgårdsmiljö vi har egentligen på min skola, på baksidan är kyrkogården och på framsidan en av Sveriges minsta skolgårdar, går man 50 meter till höger så är det en brandstation, Sveriges äldsta eller nåt sånt, sen Björns trädgård - ett jäkla tillhåll men som blivit bättre.

Tyra och Melker hade varit ute hela förmiddagen och är jag hämtade vid 16 så hade dom varit ute sen 14. Tyra var pigg och glad på vägen hem men sen kom tröttheten och då kom även gråten. Hon grät och grät men piggade på sig efter maten. När vi läste saga "Knacka på" så tog Melker boken och läste den för mig, ordagrant, då bröt Tyra ihop totalt och somnade. Melker var hur lycklig som helst och ska ta med boken och läsa för sina kompisar på dagis. Det är en bra bok om man är en liten fis men jag är såååååå trött på den nu. Eller ännu värre Nalle. Nalle är gul, nalle har blåa byxor, här är nalle i sina blåa byxor, nalle har en vit haklapp, här är nalle i sina blåa byxor och sin vita haklapp osv osv, den boken hatar jag just nu!

Nähä jaha vad göra nu, duscha kanske. guuuu va tråkigt. I morgon kommer Pia och hälsar på i skolan, en kollega från förra året som övergivit Stockholm för Göteborg. Kul kul kul!! Hon kommer även hit en sväng på kvällen. Jag har bjudit in familjen på en fantastisk typ korvochmakaronmiddag. Fast det är ju alla hjärtans dag så man kanske borde laga till nåt mer spännande?? Köttbullar och makaroner, eller tom den chorizo som ligger i kylen, vilken sensation :-)) Men å andra sidan när man åker bort med familjen och ska äta ute med barnen så tänker man ju att "kunde dom inte ha vanliga jäkla makaroner och korv som ungarna äter????"

Tyra gråter nu för fjärde gången sen hon somnade, hon är dyngsur av svett och bara gråter och snyftar. Jag önskar att det var sportlov nästa vecka så hon fick pigga på sig, undrar om hon är riktigt okidoki egentligen?








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo