Att åka från Fruängen till Gullmarsplan på längsta tiden!!

På Melkers begäran skulle vi åka tvåvagnarsbuss (en sån med svängmojäng i mitten) efter dagis idag. För att göra den lilla fanatikern nöjd bestämde Ebba och jag att vi skulle ta följande tur hem:

Från dagis vid Johan Skyttes skola tog vi buss 163 till Fruängen
Från Fruängen tog vi tunnelbana till Liljeholmen
Från Liljeholmen tog vi tvärbanan till Årsta berg
Från Årsta berg tog vi pendeltåget till Stockholm Södra
Från Stockholm Södra tog vi buss 4 till Gullmarsplan (obs tvåvagnarsbuss)

Från Gullmarsplan gick vi hem. Tror ni Melker var nöjd? No-no!!! Vill inte gå hem, vill åka buuuusssss!

Hur lång tid detta tog?? Bara två timmar. Jag kan ju ansöka om avdrag för bilen i nästa deklaration, jag skulle ju tjäna hur många timmar som helst på att åka bil!

Dessutom gjorde vi denna resa i rusningstrafiken med tvillingvagn. Jag måste bara skriva en sak och det är hur snälla och hänsymsfulla alla är när man kommer med barnvagn. Har läst insändare från mammor som tycker att alla är så hemska men jag måste säga motsatsen. Kan det bero på att många tror att Melker och Tyra är tvillingar och tvllingar brukar alltid dra till sig uppmärksamhet har jag märkt??!! Eller är det kanske för att jag är så hypersnäll och trevlig, hehehe! Sen måste jag skriva att om vi inte hade haft vår Urban Jungle så hade jag inte orkat hålla på heller, den är suverän och nu är den ändå fyra år gammal. Svänger så fint in i alla små parkeringsutrymmen på bussar och tåg. Ibland när jag får för mig att ta sulkyn med ståbräda känner jag mig helt ledbruten efter, skitjobbigt att svänga, litet styre, man får gå långt ifrån pga ståbrädan osv osv. Detta med vagnar är en historia för sig!

Pratade med våra nya (blivande) grannar. De har ju sitt barn på Tyras avdelning. Det visar sig att vi får en bebbe next door i januari. Yes, kanske inte bara våra barn som kommer låta!!! Deras nya uteplats är cool! 54kvm trall. Faktiskt ganska grymt stort, större än vår nuvarande lägenhet.

Apropå den så skulle den besiktigas i morse men besiktningsmannen vände i dörren när han såg mängden möbler... Han återkommer efter att vi flyttat!

På dagis idag gick det jättebra fast ingen av de två filurerna ville sova. Tyra ramlade från rutschkanan och Melker tippade omkull med stolen men i övrigt bara glada miner. Ebba har varit hos ny tandis i Fruängen. Jesper var hos samma igår och hon verkade jättegullig så jag bokar nog henne när det är dags, just nu är alla tänder hela för ovanlighetens skull! Ebba skulle vicka på sina mjölktänder för två av dem hade karies men var lösa.

Nä nu borde jag göra vettiga saker. Läsa boken jag har i läxa från jobbet. Fick ett trevligt kort från ledningen att jag (vi) var varmt välkomna på måndag tillbaks efter sommarlovet. Klädsel - städrock, måndagen ska ägnas åt att rensa och göra fint till skolstarten den 20e. Brukar vara en härlig stämning när man kommer tillbaks efter sommaren, det är ett kul gäng som jobbar på min skola (för att inte tala om mitt arbetslag!!!)!

Morgondagens planer gick helt i stöpet i och med ett sms från faster Jennie. Anton vill ha med sig kusinerna på Grönan i morgon. Svårövertalade som vi är smsade vi tillbaka och sa okej då, vi får väl offra oss. Nja kanske inte riktigt. Vi skiter i dagis imorgon. Skyller på Melkers fläskläpp som han fick när han dunkade huvudet i badkaret. Just det - måste nämnas i bloggen - Melker har badat, fick gnugga smutskorvar runt halsen på honom, någon mer ovillig att bada får man leta efter (om det inte gäller utomhus då...)

Nej, måste sluta. Jesper hämtar sina päron på Arlanda och jag borde göra nytta!








T I L L S T A R T S I D A N



Här kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo