Utskälld av fjortis

Sent sent gick jag ut med Paris i höstmörkret. Efter en lång runda i koppel släppte jag henne lös när vi kom tillbaka till parken som låg öde. Paris rusar iväg som vanligt över gräset och sen upp till grillplatsen för att kolla om det finns något ätbart... Sen plötsligt ser jag hur hela hon stelnar till och jag ser på henne att det är hare på gång. Som ett skott sticker hon iväg och rasar omkring i parken. Jag inser då att det sitter ett gäng killar i lusthuset vid dammen men tänker att dom lär väl inte bry sig om en lös hund. Jag går sakta hemåt på gångvägen, att jaga Paris har ingen effekt när hon har fått upp jakten på en hare.

Efter ganska kort tid kommer hon springandes till mig och vi går hemåt. Då kommer en av killarna rusandes efter mig och skriker -Va fan håller du på med? Jag trodde han var sur för att hunden var lös så jag ljög dåligt och bad om ursäkt för att hunden slitit sig. Jag frågade också om hon tagit någon mat eller nåt från dem. Men har var inte arg på det utan han var förbannad på mig som lämnade min hund och bara gick åt andra hållet. Jag var taskig mot hunden, hon sprang ju omkring som en dåre och letade efter mig och jag bara gick. Jag förklarade snällt att hon hade fått upp jakten på en hare, hon har lite för mycket jaktinstinkt. Kille två är på väg och ska prata med mig men då backar kille ett och säger -okej, skit samma. Det roliga var ju också att vi bor ca 50 m därifrån men det vet ju inte dom.

Ganska rörande att ett gäng fjortisar kände sån empati med "stackars" Paris som i själva verket hade sin bästa stund på dagen...

I morse var garagedörren förstörd av inbrottstjuvar. På något sätt hade dom lyckats pajja vår portdörr också så först kom vi inte ut. Vi fick sen gå runt hela huset för att komma in i garaget. Det är inbrott hela tiden i garaget känns det som men som tur var har vi vår plats precis där man kommer in i garaget från huset så det är lite för synligt för att de ska välja vår bil.

Skolveckan har varit kul. Jag har ett tema om brev, post osv. Barnen har byggt supersnygga brevlådor, hittat på gatunamn - ett för varje grupp. Det blev Smurfvägen, Diamantgatan, Ballongvägen och Brevmannavägen. Nu ska vi börja skriva brev till varandra. En mamma kom med en låda med gamla kuvert, brevpapper, "frimärken" i hundratals - såna där jubileumsmärken av något slag men det var så otroligt många och det behövs ju när det är 66 elever!! Barnen har såklart redan börjat sin brevväxling. Några barn med humor har skickat räkningar till varandra haha! Senare i höst ska vi självklart på postmuseum!

Nu kanske det var sovdags!
T I L L S T A R T S I D A NHär kan du skriva in lite info.


RSS 2.0
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo